Kerstvakantie aan zee: 10 leuke winteractiviteiten aan de Belgische kust om met de kinderen te doen

Kerstvakantie aan zee: 10 leuke winteractiviteiten aan de Belgische kust om met de kinderen te doenIn de kerstvakantie naar zee met de kinderen, maar nog geen idee wat je er allemaal kunt doen? Lees dan snel verder!

Het lichtfestival in Knokke meemaken

Lichtfestival Knokke
Vorig jaar was het thema van het Lichtfestival 'De Kleine Prins'.

 

Ook dit jaar pakt Knokke uit met een lichtfestival! Veel is er nog niet bekend,maar het is alvast iets om naar uit te kijken!

Voor nog meer lichtshows aan de Belgische kust, klik hier!

De Kerstman bezoeken

kerstman maak selfie met meisje

In Middelkerke, Nieuwpoort en Oostende staat er dit jaar een klein huisje van niemand minder dan de kerstman! Laat je kleine spruit (of de al iets grotere) kennis maken met de vrolijke man met de witte baard en het rode pak en wie weet heeft hij zelfs een cadeautje bij! In De Panne heeft de kerstman geen huisje staan, maar op 25 december brengt hij tussen 15:00 en 17:00 wel een bezoekje aan de kerstmarkt! 

Schaatsen op de kerstmarkten aan de Belgische kust

meisje schaatst op vijver

Het is nooit te vroeg om je kinderen te leren schaatsen. In de verschillende kustgemeentes worden er ijspistes aangelegd: in De Panne en Middelkerke zijn het overdekte ijspistes en in Oostende zelfs een drijvende! Voor kinderen wordt er vaak gewenningschaatsen of kinderdisco georganisseerd en ze kunnen zich op bepaalde tijdstippen ook laten schminken.

Ontdek waar je overal kunt schaatsen aan de Belgische kust!

Een lekker hapje gaan eten in een van de kindvriendelijke restaurants aan de kust

Hartjes wafels

Een restaurant waar ook de kinderen genieten? Zo zijn er wel een heel aantal aan de Belgische kust! Oberbayern in Blankenberge is niet enkel uniek vanwege het Beierse interieur, maar ook door de speelhoek in de zaak! In Oostende is het in het Maria Hendrikapark heerlijk vertoeven bij 't Koninginnehof, want de kinderen kunnen er fijn spelen. Titanic in Knokke heeft dan weer een grote indoor speeltuin waar de kinderen naar hartelust kunnen rondrennen. Voor nog meer kindvriendelijke restaurants, check dan zeker even onze blog Met de kinderen op restaurant aan de Belgische kust, waar kan dat?

Winterwandeling in het Zwin maken

Het Zwin

Een wandelingetje in het winterlandschap van het Zwin in Knokke is niet enkel leerrijk, maar ook superleuk voor de kinderen! De hele kerstvakantie* lang kun je het kerstpacours doen: je leert er welke vogels blijven overwinteren (zoals Helmut de Flamingo), hoe je het beste vogeltjes eten geeft én de kinderen mogen ook zelf vogelvoer maken! Opwarmen kan met een tasje soep van The Shelter!

Bestel tickets voor het kerstparcours

Nog een leuke wandeling is de kerstwandeling: ganzen in het Zwin.Om 14:30 is er elke dag* van de kerstvakantie een wandeling die focust op de ganzen. Je wordt rondgeleid door een Zwingids die je alles vertelt over de verschillende ganzensoorten en hij of zij brengt je ook nog eens langs alle prachtige plekjes van het Zwin. Daarna kun je in The Shelter even opwarmen met een lekker warme choco of Glühwein.

Bestel tickets voor de kerstwandeling: ganzen in het Zwin

*Het Zwin is niet open op 24,25 en 31 december en 1 januari

Voor nog meer winterwandelingen aan de Belgische kust, klik hier!

Snowboarden in Wenduine

Kind met groene skijas op snowboard

Van 26 december 2018 tot 30 december 2018 is er op de markt van Wenduine een mooi sneeuwtapijt waar de kleintjes (tussen 3 en 6 jaar) kunnen leren snowboarden! Tijdens Wendome's Northpole comes to Wenduine kunnen kinderen op het sneeuwtapijt ook over het ijs rollen in grote Zorb Balls en voortgetrokken worden op een 20 meter lange sneeuwbaan!

In het park La Potinière in De Haan valt er trouwens ook heel wat te beleven tijdens Winterpret in't Park!

Je opwarmen tijdens Sterren in het Park in Middelkerke

Sterren in het Park Promo

Rond de kerstperiode zijn lichtjes al wat de klok slaat: Sterren in het Park in Middelkerke is geen uitzondering! Tijdens het event krijg je een spetterende vuur- en lichtshow te zien, plezier voor jong en oud! 

Wanneer is Sterren in het Park 2018?

Vuurwerk kijken in Koksijde

Vuurwerk door een lens

Op 22 december wordt er in Koksijde prachtig vuurwerk afgestoken op het strand van Koksijde-Bad. Om 19:15 begint het vuurwerk, dus nadien kun je gezellig met de hele familie op restaurant! Voor de kindvriendelijke restaurants, klik hier.

Kindertheater in De Panne gaan kijken

Vlokje De IJsbeer in De Panne
© Vlokje De IJsbeer, via UitinVlaanderen

Tijdens de kerstmarkt van De Panne is er heel wat kinderanimatie op verschillende dagen. Van een acrobatische show tot een ijsbeer die door de straten van De Panne trekt, je kunt het je zo gek nog niet inbeelden! Ontdek het programma in onze blog 8 dingen om te doen tijdens de Kerstvakantie in De Panne!

Indoor spelen in Bredene

Ballen in een ballenbad

Het Staf Versluyscentrum in Bredene wordt op 3 en 4 januari omgetoverd tot een indoor speeltuin. Je kinderen kunnen dan naar hartelust spelen op de verschillende springkastelen en leuke attracties. Voor € 4,- kunnen de kinderen een halve dag spelen. Let wel: er zijn maar beperkte plaatsen, dus je kunt best op voorhand een tickets kopen aan het MEC Staf Versluys.

Geen plaatsje kunnen bemachtigen? Ga dan langs bij Hangtime in Oostende: daar is er speel- en springplezier voor zelfs de allerkleinsten!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer