Krokus aan de kust: 8 tips


Als je even een weekje ertussenuit wil, dan is de krokusvakantie de ideale gelegenheid om dat te doen! Waarom niet gaan genieten van de zilte zeelucht aan de kust? Je kunt er gewoon op een bankje op de dijk gaan zitten OF je kunt met onze tips een topvakantie beleven aan zee!

1 | Alaaf!

Aan zee staat het eerste weekend van maart (of eigenlijk gewoon de hele maand) in het teken van carnaval, vooral in Blankenberge en Heist. In Blankenberge is er de hele week een grote Carnavalskermis op de Grote Mark. Als je een carnavalstoet wil zien, dan kun je op zaterdag 3 maart zowel in Blankenberge als in Heist terecht. Op 9 maart is er ook een carnavalstoet in De Haan, die vooraf wordt gegaan door een gezellige namiddag vol leuke kinderactiviteiten in het park La Potinière.

Ontdek meer: Carnaval in Blankenberge | Carnaval in Heist

2 | Vroege lentewandelingen

In het Zwin Natuurpark kun je ook dit jaar weer de natuur gaan ontdekken tijdens het Lenteparcours. Het Huttenparcours staat dan helemaal in het teken van de lente en je leert meer over vogelhuisjes, zaden, sporen en meer! 

Reserveer online en bespaar € 2*!

Reserveer een Zwin ticket voor het Lenteparcours

*Online prijs is € 10 als je het ticket ten laatste 1 dag voor je bezoek koopt. Op de dag zelf is de online prijs ook € 12.

3 | Met de kinderen

De kinderen hebben geen school, dus laat ze even genieten van een weekje aan de kust! Naast de gebruikelijke activiteiten zoals over de zeedijk sjeezen met een billenkar or erop los springen bij Hangtime in Oostende, circusstunten doen in Familiepark De Sierk of minigolfen op een van de minigolfterreinen aan de kust, zijn er ook enkele leuke unieke events die van het krokusverlof een topweek maken.

Zo kunnen ze zich rot amuseren in het indoor speeldorp van Mr. V-Arena in Oostende, of hun handen plakkerig maken tijdens het eten van een zoete suikerspin op de kids kermis in De Haan.

4 | Het water in

Ben je een echte ijsbeer en geniet je ervan om bij koudere temperaturen de Noordzee in te duiken? In De Panne is er op 2 maart de Krokusduik op het strand aan De Rampe. Het thema is Après Ski, dus trek je gekste skipak aan! In Blankenberge kun je op 9 maart nog gekker gaan met de Carnavalsduik

Je hoeft niet per sé het water in te duiken, hoor. Op een boot kun je ook genieten van de zee! Rederij Seastar doet in de krokusvakantie enkele tochtjes waarbij je een uniek zicht krijgt op de IJzermonding en het Albert I monument en misschien kun je zelfs enkele zeehondjes spotten!

Ontdek de kalender van Sea Star hier.

5 | Met de hond

Vanaf 15 maart mogen honden niet meer op het strand in Knokke en Zeebrugge. Daarom wordt op 10 maart de Vrije Hondenstrandloop in Knokke georganiseerd zodat honden nog een laatste keer goed kunnen ravotten op het strand. Voor € 5,00 kan je met je viervoeter deelnemen aan verschillende hondvriendelijke activiteiten zoals een wandeling in het Zwin en snuffelen in de duinen.

Meer informatie: Vrije Hondenstrandloop op Facebook

6 | Internationale Vrouwendag

8 maart is het Internationale Vrouwendag en deze valt dit jaar middenin de krokusvakantie. In Oostende worden er alvast enkele leuke activiteiten gepland zoals de lezing Gratis Chips op 6 maart en een avondje muziek en poëzie in het kader van Internationale Vrouwendag. In De Panne is er op de dag zelf een voordracht door Dominique Persoone in het gemeentehuis. Tickets kun je kopen bij de Dienst toerisme en kosten € 5,00 in voorverkoop.

Of je kunt er gewoon een leuk dagje van maken met vriendinnen en gaan wellnessen of shoppen tot je erbij neervalt, een escape room doen of gewoon lekker tapas gaan eten.

7 | Jong Keukengeweld

Genieten van lekkere haute cuisine aan de kust? Jong Keukengeweld, het initiatief waarbij chefs jonger dan 35 jaar koken voor mensen tussen 18 en 30 jaar, vindt elk jaar plaats in maart en oktober. Ben je tussen 18 en 30? Dan raden we aan dat je snel een plaatsje reserveert bij de deelnemende restaurants: Markt XI, Villa De Torre en M-Bistro.

Reserveren kan vanaf 13 februari 2019 via www.jongkeukengeweld.be

Geen plaatsje kunnen bemachtigen? Geen probleem, er zijn genoeg plekjes aan de kust waar je terecht kunt voor wat fine dining. Het volledige aanbod van restaurants, bistro's, brasseries, tearooms en wat nog vind je hier.

8 | Gewoon genieten

Er even écht tussenuit? Een relaxerende strandwandeling of een wandeling door de natuurgebieden aan de kust kan wonderen doen. 

Ontdek alle natuurgebieden en wandelroutes aan de kust


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer