5 topadressen aan de Belgische Kust voor overheerlijke verse vis

5 topadressen aan de Belgische Kust voor overheerlijke verse visDe vismijn verwerkt dagelijks een paar ton aan verse vis. Wie dus een appartementje huurt aan zee, is bijna verplicht om eens langs een viswinkel of -handel te passeren en daar de lekkerste verse vis te kopen om ’s avonds klaar te maken. De zaakvoerders van de viswinkels of -handels zijn al lang geen winkeliers meer, maar echte topchefs die hun klanten steeds opnieuw weten te verrassen. Strandverblijf zocht voor jou 5 topadresjes aan de Belgische Kust.

Vishandel Jens

Vishandel Jens in Nieuwpoort

In de viswinkel van Vishandel Jens worden elke dag verse visproducten aangeboden. Verse vis van Nieuwpoort alsook aangekochte vis op de veiling van Zeebrugge als Oostende. Hun aanbod van verse Noordzee vis is onovertrefbaar, tiental tot soms zelfs honderdtal soorten vis kan je hier vinden.. Geheel, versneden, gefileerd, haasjes, wat je maar wenst. Ook kan je hier smullen van een uitgebreid aanbod van schelp- & schaaldieren. Als dat nog niet genoeg is bieden ze ook een aanbod viswaren en andere producten zoals zelfgemaakte salades, opgelegde en gemarineerde producten, garnalen- & kaaskroketten, soepen en nog zoveel meer aan. 

Vishandel Jens, Kaai 37, Nieuwpoort

Vishandel Simonne

Vishandel Simonne in Blankenberge

Dagverse vis is de specialiteit van vishandel Simonne. Zaakvoerder Norman is namelijk opgegroeid in de vis. Zijn vader was eigenaar van schepen en Norman heeft zelf lang in de vismijn gewerkt. Hij koopt zijn vis rechtstreeks in. De specialiteiten van Vishandel Simmone? Franse wulken en IJslandse riddervis.

Vishandel Simonne, Van Maerlantsstraat 26, Blankenberge 

Vishandel Depaepe

Het Vispaleis in Oostende

Bij Het Vispaleis in Oostende kan je terecht voor alle gekende vissoorten, waaronder dagverse Noordzee vissen. Het team heeft al ruim 40 jaar ervaring en staat garant voor verse en kwalitatieve vis. Of heb je zin in een heerlijke visschotels? Er is een ruime keuze aan visbereidingen, koude schotels, visgerechten en vissoepen.

Het Vispaleis, Alfons Pieterslaan 30, Oostende

Viswinkel Mare Nostrum

Vishandel Nautilus in Koksijde

Vishandel Nautilus is gelegen in hartje Sint-Idesbald net naast de 'wereldberoemde' slagerij Dierendonck. Elke dag werkt Nautilus met marktverse vis, huisbereide dagschotels, verse zeevruchten en eigenbereide salades. 

Het ruime assortiment tapas, salades en huisbereide schotels aan betaalbare prijzen zijn een lust voor het oog in de gezellige winkel. Na meer dan 20 jaar ervaring in de branche staan ze elke dag garant met hun team om hun klanten te verwelkomen in Baaldje en hen de beste prijs - kwaliteit garantie te bieden op vlak van verse vis!

Vishandel Nautilus, Strandlaan 327, Koksijde

Vishandel Westhinder

Vishandel Westhinder in Zeebrugge

Op een steenworp van de visveiling van Zeebrugge bevindt zich Vishandel Westhinder, het uitgelezen adres voor wie op zoek is naar superverse vis, schaal- en schelpdieren. De vis wordt rechtstreeks op de Zeebrugse visveiling aangekocht: dat garandeert niet enkel kwaliteit, maar ook scherpe prijzen.  Wie hier koopt, kan ook rekenen op een supervriendelijke bediening door personeel dat bijzonder gul is met weetjes en dat je graag adviseert over hoe de vis klaar te maken.

Vishandel Westhinder, Vismijnstraat 20, Zeebrugge


  

 

 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer