Deelsteps in Oostende, De Haan en Middelkerke

Deelsteps in Oostende, De Haan en MiddelkerkeJe hebt het misschien al gehoord of je hebt ze zelfs al zien staan: in Oostende en De Haan kun je vanaf nu een deelstep huren! De elektrische steps staan op verschillende plaatsen en je kunt ze gemakkelijk ontgrendelen met de Circ-Electric Scooters app. Maar hoe werkt het nu precies?

In Oostende, De Haan en Middelkerke

Voorlopig zijn de deelsteps enkel te vinden in Oostende en De Haan. In De Haan gaat het zelfs om een proefproject met zo'n 100 steps tot 30 juni 2019. Hierna wordt het project geëvalueerd. In Oostende zijn de steps er alvast om te blijven. 

Ook in Middelkerke kun je sinds 1 juli 2019 gebruik maken van de deelsteps van Circ!  In Middelkerke, Westende, Leffinge, Slijpe, Mannekensvere, Schore, Lombardsijde en Sint-Pieters-Kapelle kun je de steps terugvinden.

Voor de rit

Download de Circ-Electric Scooters app

De deelsteps van Circ (voorheen Flash) zijn relatief gebruiksvriendelijk, maar je hebt wel de app nodig om de step te ontgrendelen. Op de app krijg je ook een overzichtje van alle steps en kun je gemakkelijk de dichtstbijzijnde step vinden. Let wel: je moet je creditcard gegevens toevoegen om gebruik te kunnen maken van de steps!

Download voor iOS  Download voor Android

Ontgrendel de step

Scan de code die op het stuur van de step staat met de app. Zo simpel is het!

Safety first

De deelstep is misschien geen 'volwaardige' scooter, toch moet je een helm dragen. Een ongeval is snel gebeurd en dan heb je best iets of wat bescherming. Controleer ook de remmen en de lichten van de step voor je vertrekt.

Rijden maar!

Om te starten moet je de step een beetje kickstarten: duw jezelf 3 maal vooruit en druk dan op de gashendel aan de rechterkant van je stuur om te versnellen.

Tijdens de rit

Rijd op het fietspad

Je mag niet met de deelsteps op de voetpaden rijden, wel op het fietspad. Zo stoor je de wandelaars niet.

Na de rit

Parkeer waar je niemand hindert

Deelstep winkelstraat Oostende

Zet de step niet zomaar ergens dwars op een voetpad of op de openbare weg. Heb je gedaan met rijden? Zet de step dan ergens dicht tegen een gebouw of ergens waar het niemand blokkeert. Laat hem telkens op een goed zichtbare plek achter zodat de volgende gebruiker hem gemakkelijk vindt!

Beëindig de rit

De rit beëindig je gemakkelijk door op de knop in de app te drukken. Als je dit vergeet en je laat de step gewoon staan, dan wordt de rit na 30 minuten automatisch beëindigd.

Betaling

Voor een ritje met de step betaal je € 1,00 om de step te ontgrendelen en vanaf dan betaal je € 0,15 per minuut. Je betaalt via de app, waar je bij het aanmaken van een account je Visa of Mastercard kunt toevoegen. Het bedrag gaat dan automatisch van je kaart. 


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer