Natuur- en erfgoedbeleving aan de Belgische kust

Natuur- en erfgoedbeleving aan de Belgische kust


Week Van de Zee Logo

De Week van de Zee is er weer! Elk jaar organiseert de provincie West Vlaanderen deze week boordevol activiteiten om iedereen de kust telkens opnieuw te laten ontdekken. Eind april kun je niet enkel frisse lucht gaan opsnuiven, maar ook deelnemen aan verschillende wandelingen, workshops en andere leuke gezinsactiviteiten. 


©Week van de Zee

Ook wil de Week van de Zee ervoor zorgen dat er zeker aan het milieu wordt gedacht. Om het in hun eigen woorden te zeggen:

“Via natuurbeleving en educatie wil de Week van de Zee kinderen en volwassenen bewust maken van de relaties tussen mens en zee en ze stimuleren zorg te dragen voor onze kwetsbare kustnatuur."

            Missie van Week van de Zee (via Facebook)

 

Geniet dus samen met het gezin van tal van activiteiten aan de kust tijdens de Week van de Zee!

Het volledige programma vind je hier.

Meer info

Erfgoeddag Logo

Wist je dat Erfgoeddag ook in de Week van de Zee valt? Erfgoeddag werd in het leven geroepen door FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed en wil mensen laten kennismaken met cultureel erfgoed op een eigentijdse en zinvolle manier. Aan de Belgische kust is er veel erfgoed te ontdekken!
© Erfgoeddag

Wat dacht je van het Sincfalamuseum in Knokke, het Belle Epoquemuseum in Blankenberge of het Stutzpunkt Munchenberg in Nieuwpoort? Leer wat bij over erfgoed aan de kust tijdens deze dag vol activiteiten.

Meer weten over Erfgoeddag aan de Belgische Kust? Hier vind je een overzicht van de activiteiten!


Gerelateerde blogposts
Ontdek meer
x

Winternieuwtjes over de Belgische kust? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Winternieuwtjes over de Belgische kust? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!