UITGESTELD - DACH - i.s.m. S.M.A.K. 30/06 - Tentoonstelling in Koksijde

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Door de coronodreiging zal de de tentoonstelling niet openen op zaterdag 4 april.
Meer info volgt.

De tentoonstelling ‘Dach’ is een samenwerking tussen Kunstencentrum Ten Bogaerde (Koksijde) en S.M.A.K. (Gent). Na Ungenau (Geel, 2015) en TRUST (Luik, 2018) is dit de derde tentoonstelling waarbij een selectie werken uit de collectie van het museum geëxposeerd wordt op een externe locatie.
Vanuit de specifieke architectuur van de 13de eeuwse abdijhoeve en figuratieve sculpturen van George Grard (1901-1984) onderzoekt de tentoonstelling de meest uiteenlopende vormen van beeldhouwkunst vanaf de jaren vijftig tot nu. Daarnaast verhoudt de tentoonstelling zich tot de omgeving van Koksijde en een geglobaliseerde samenleving om zo de rol van een museum met actuele kunst in vraag te stellen.
De titel ‘Dach’ betekent ‘dak’ in het Duits en werd ontleend aan een sculptuur van de Oostenrijkse kunstenaar Oswald Oberhuber (1931 – 2020). In al zijn eenvoud illustreert dit kunstwerk zeer treffend wat een museum of kunstencentrum moet zijn, namelijk een plek die in alle openheid onderdak en bescherming biedt aan kunstenaars, kunstwerken en bezoekers.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "UITGESTELD - DACH - i.s.m. S.M.A.K."

Prijsklasse Gratis
Datum Van 30 juni 2020 tot 27 september 2020
Locatie
Kunstencentrum Ten Bogaerde
Ten Bogaerdelaan
8670 Koksijde
Routebeschrijving