Laureaten Koningin Elisabethwedstrijd 30/05 - Concert in Oostende

Opgelet: omwille van de maatregelen tegen het Coronavirus is deze activiteit mogelijk geannuleerd. Neem contact op met de organisatie.

De Koningin Elisabethwedstrijd is niet weg te denken uit het Belgische muzieklandschap. Ook het Kursaal surft mee op de golven van de ambitie om na afloop van de wedstrijd enkele laureaten op het podium te presenteren. De editie in 2020 staat in het teken van de piano. Na de aartsmoeilijke selecties en na de eerste ronde en halve finale, komen ze met twaalf laureaten in de arena. Wie de top haalt en welk concerto ze kiezen, is natuurlijk nog een raadsel. Maar om deze jonge toptalenten live en zonder wedstrijdstress aan het werk te horen en te zien in magistrale concerten, is een unieke ervaring.

Gergely Madaras, muzikale leiding
In september 2019 wordt Gergely Madaras de nieuwe muziekdirecteur van het Orchestre Philharmonique Royal de Liège (OPRL) en volgt daarmee Christian Arming op. Over het OPRL is hij razend enthousiast: “Toen ik in 2017 voor het eerst met het OPRL samenwerkte, was ik onder de indruk van de heel bijzondere chemie in dat orkest. Het heeft een eigen geschiedenis en klankkleur’’, aldus Madaras.

Programma
Ntb

Uitvoerder
Orchestre Philharmonique Royale de Liège
Gergely Madaras, muzikale leiding
Solisten piano, ntb

Dit concert maakt deel uit van de Kursaal Classics concertreeks. Om meer te weten over de volledige reeks en de abonnementen kan je terecht op de algemene Kursaal Classics-pagina.
Met de steun van de Internationale Muziekwedstrijd Koningin Elisabeth van België.
Avec le soutien du Concours Musical International Reine Elisabeth de Belgique.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Laureaten Koningin Elisabethwedstrijd"

Prijsklasse Basistarief: 45,00 €; Categorie 2: 35,00 €; Categorie 3: 25,00 €
Datum Za 30 mei 2020
Locatie
Kursaal Oostende
Monacoplein
8400 Oostende
Routebeschrijving