Basiscursus: Omgaan met autisme • Oostende 30/04 - Cursus of workshop in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Jijzelf, je zoon, dochter, partner, kleinkind … kreeg (recent) een diagnose autisme en je hebt talloze vragen over hoe het nu verder moet? Na de diagnose duiken geregeld vragen op over bepaalde situaties en/of gedrag waarmee je geen raad weet? Je wil graag met bondgenoten overleggen, ervaringen uitwisselen, oplossingen vinden voor de vragen waar je anders alleen mee blijft zitten? Dan is de basiscursus 'Omgaan met autisme' iets voor jou! Na een inleiding over autistisch denken en de gevolgen daarvan op de ontwikkeling van iemand met autisme en zijn/haar omgeving (ouders, broers en zussen, partner, familie …) gaat de groep aan de slag. Vertrekkend van de concrete vragen van elke deelnemer worden mogelijke oorzaken van bepaald gedrag en moeilijke situaties besproken en naar antwoorden gezocht. Tijdens één van de sessies wordt een inleefsessie ingepland. Je kan voor deze sessie ook jouw eigen sociaal netwerk (grootouders, buren, oppas, leerkracht …) uitnodigen.

De basiscursus ‘Omgaan met autisme’ is bedoeld voor ouders, personen met autisme, broers en zussen, grootouders, partners, familieleden, vrienden en max. 2 betrokken beroepskrachten.

Elke cursus bestaat uit 6 sessies en wordt begeleid door een duo ervaringsdeskundigen.

Omwille van het praktisch karakter van de cursus is het aantal deelnemers beperkt. Inschrijven voor deze cursus is dan ook noodzakelijk.

Prijs voor de reeks van 6 avonden: deelnemers aan de basiscursus zijn of worden lid van VVA.
De eerste deelnemer van het gezin betaalt 60 euro.
Elk volgend gezinslid betaalt slechts 40 euro voor deelname aan de cursus.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Basiscursus: Omgaan met autisme • Oostende"

Prijsklasse Gratis
Datum Do 30 april 2020 19:30 - 22:00
Leeftijd vanaf 18 jaar
Locatie
Atelier Kleinverhaal
Sint-Sebastiaansstraat
8400 Oostende
Routebeschrijving