Joe Bonamassa 04/05 - Concert in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Blues-rock gitarist Joe Bonamassa keert terug naar het Kursaal in Oostende nadat hij het in 2018 al moeiteloos uitverkocht. In mei 2019 stelde hij nog zijn meest recente album ‘Redemption’ voor in een uitverkocht Koninklijk Circus in Brussel.

Op 4 mei 2020 komt hij terug naar België en brengt hij samen met zijn virtuoze groepsleden - gebonden door hun gezamenlijke liefde voor muziek – naast nummers van zijn nieuwste album ‘Redemption’ ook nummers van zijn milestone album ‘Blues of Desperation’, fan favourites en verrassingen.

In september 2018 kwam zijn – inmiddels al – dertiende album uit. Met ‘Redemption’ brengt Joe Bonamassa een ode aan zijn grote idolen Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page. Bonamassa laat op zijn nieuwste plaat een zeer kwetsbare kant van zichzelf zien en trakteert zijn luisteraars op een uitgebreid pallet aan klanken en kleuren, met nummers die hartverscheurend en tegelijkertijd ook hoopvol klinken.

De Standaard over ‘Redemption’:
“In moeilijke tijden voor bluesmuziek staat Joe Bonamassa pal. Op zijn dertiende soloalbum trapt hij af in Led Zeppelin-stijl, schakelt hij terug voor swingende rock-’n-roll, om daarna in ‘Molly O’ lekker dramatisch te doen, met huilende zang en episch gitaargeweld.”

De muziek van Joe Bonamassa bereikt live, onder de gloed van de spots, zijn volle intensiteit. Getuige hiervan zijn de talloze officieel uitgebrachte concertregistraties. Zo brengt hij eind oktober opnieuw een live album ‘Live at The Sydney Opera House’ uit.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Joe Bonamassa"

Prijsklasse Gratis
Datum Ma 04 mei 2020 20:00 - 22:00
Locatie
Kursaal Oostende
Westhelling
8400 Oostende
Routebeschrijving