Bart Herman & Barbara Dex - Eerbetoon aan Wim Decraene 11/10 - Concert in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

BART HERMAN, BARBARA DEX, ESTHER VAN HEES, BERT VERBEKE
Hier laat ik je los Wim
Eerbetoon aan Wim Decraene

Op 14 september 1990 verliest Vlaanderen met Wim De Craene één van zijn grootste en meest legendarische singer-songwriters. Bijna 30 jaar later blijkt de erkenning voor zijn oeuvre groter dan ooit. De liedjes van Wim De Craene zijn alom aanwezig op radio en televisie en blijven ontzettend populair bij het grote publiek. Toen onlangs ‘Tim’ voor de eerste keer op single verscheen, noemde de media het nummer iconisch. Ook klassiekers zoals ‘Rozane’, ‘Kristien’, ‘Mensen van 18’ en ‘Rikky’ blijven de dag van vandaag waardering vinden bij jong en oud.

Wim De Craene was een schilder, een fotograaf, en vandaag zou hij te vinden zijn op Instagram. Alleen gebruikte Wim De Craene zijn stem en zijn gitaar en in al zijn liedjes legde hij het beeld vast van dagdagelijkse dingen. Daarom is alles in zijn werk zo herkenbaar en voelt het aan alsof zijn verhalen in je eigen buurt terug te vinden zijn. Hoewel ondertussen sommige van zijn liedjes bijna een halve eeuw oud zijn, klinken ze nog altijd fris.

Vandaag, bijna 30 jaar na zijn plotse overlijden, ligt Wim De Craene nog altijd goed in de oren. Vrijwel iedere dag vinden we nog één of meerdere van zijn liedjes terug in de speellijst van de Vlaamse radiozenders. Bij leven misschien niet altijd populair, maar nu nog altijd gewild bij een breed luisterpubliek. In 2015 werd Integraal uitgegeven, een cd-doosje met het verzameld werk van Wim De Craene en onlangs is ‘Tim’ voor de eerste keer op vinylsingle geperst. Er volgen ook heruitgaven op vinyl van zijn drie eerste albums.

In het najaar van 2020 komt er een definitief eerbetoon aan Wim De Craene en zijn artistieke nalatenschap. Een aantal artiesten, uit verschillende richtingen van het Nederlandstalige luisterlied, slaan de handen in elkaar voor deze bijzondere tournee doorheen Vlaanderen. Daarbij zal er aandacht worden besteed aan de oorsprong en de achtergrond van vele van zijn liedjes.

Met:

Barbara Dex – zang
Bart Herman – zang
Esther van Hees – zang
Bert Verbeke – zang
Ramses De Craene – toetsen, zang
Peter Bauwens - muzikale leiding
Ronald Vanhuffel - drums
Wim Bartholomeus – bas, backing vocal
Chris Peeters – elektrische & akoestische gitaar
Chris Dewamme – toetsen, gitaar

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Bart Herman & Barbara Dex - Eerbetoon aan Wim Decraene"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 11 oktober 2020 15:00 - 17:00
Locatie
Kursaal Oostende
Monacoplein
8400 Oostende
Routebeschrijving