Het Oostende van James Ensor 28/04 - Tentoonstelling in Oostende

Opgelet: omwille van de maatregelen tegen het Coronavirus is deze activiteit mogelijk geannuleerd. Neem contact op met de organisatie.

Oostende en de kunstenaar James Ensor (°1860 - †1949) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ensor woonde, op een kort verblijf in Brussel na, zijn hele leven in Oostende. Hij hield van de Stad. De Stad was zijn muze en inspiratiebron. Hij noemde haar ‘Ostende, lief blommetje van kleur’.
Ensor is vooral bekend omwille van zijn surrealistische maskerschilderijen. Van 28 april tot en met 22 juni 2020 focussen we in de Nieuwe Gaanderijen op Ensors stadsgezichten. James Ensor werkte die uit als kleine topografische documenten, nauwkeurig waargenomen en met eenvoud vastgelegd. Vanuit zijn atelier op de zolder van zijn ouderlijke huis op de hoek van de Vlaanderenstraat en de Van Iseghemlaan tekende en schilderde Ensor herhaaldelijk het straatbeeld dat hij in de Vlaanderenstraat of in de Van Iseghemlaan waarnam.
De tentoonstelling confronteert een aantal Ensoriaanse stadsgezichten met historische beelden van Oostende, onder meer van de bekende Oostendse fotograaf Maurice Antony (°1883 - †1963).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Het Oostende van James Ensor"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Van 28 april 2020 tot 22 juni 2020
Locatie
Nieuwe Gaanderijen
Koning Boudewijnpromenade (Zeedijk)
8400 Oostende
Routebeschrijving