Tijdelijk te zien in NAVIGO-museum: selectie ‘Surf Tribe’ van Stephan Vanfleteren! 20/09 - Tentoonstelling in Koksijde

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Met Surf Tribe toont fotograaf Stephan Vanfleteren dat de surfcultuur veel meer omvat dan louter sport en competitie. Surfen gaat ook over het bewonderen en diep respecteren van de oceaan, het gevoel van nietigheid ten aanzien van de krachten van de natuur. Surfers gebruiken de golven voor de fun, maar ook om te vergeten en om te strijden, met anderen en met zichzelf.
Vanfleteren kijkt voorbij de traditionele grenzen van de Verenigde Staten en Australië en zoekt over de hele wereld naar mensen die leven op plekken waar de oceaan het land raakt.

Hij legt een vloeibare gemeenschap vast, die de natuur als enige leider heeft. Hij portretteert zowel jong talent als levende iconen en oude legendes, zowel competitiesurfers als freesurfers.

Geen actiefoto’s op azuurblauwe golven maar wel statische en serene zwartwitportretten in Vanfleterens gekende, beklijvende stijl, die de echte mensen achter de surfers tonen, in al hun kracht én kwetsbaarheid.

Een selectie uit de beeldenreeks die doordringt tot de ware kern van de surfcultuur.

Praktisch:
Surf Tribe: van 18 augustus t.e.m. april 2021 | inbegrepen in het toegangsticket, gratis voor Koksijdenaars en houders van de K-pas | reserveer zeker je ticket | www.surftribe.be

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Tijdelijk te zien in NAVIGO-museum: selectie ‘Surf Tribe’ van Stephan Vanfleteren!"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 20 september 2020
Locatie
NAVIGO-Nationaal Visserijmuseum Oostduinkerke
Pastoor Schmitzstraat
8670 Koksijde
Routebeschrijving