Folkloristische Havenfeesten 01/06 - Kermis of feestelijkheid in Blankenberge

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Tijdens het verlengde hemelvaartweekend keert de haven een flink stuk terug in de tijd tijdens de sfeervolle Havenfeesten. Dit vierdaagse gebeuren boordevol maritieme activiteiten laat de bezoeker kennis maken met de authentieke visserssfeer van weleer.

Vissersfolkloregroepen, maar ook hedendaagse muziekgroepen, zorgen voor een vleugje muziek terwijl de bezoeker kuiert tussen de markt met vissersambachten, visbakdemonstraties en visdegustaties.

Absolute publiekstrekker is Sail 2019. Rondom de oude haven wordt opnieuw een ponton aangelegd zodat bezoekers de zeilschepen van dichtbij kunnen bekijken. Een aantal boten zijn ook te bezoeken.

Zowel te land als op het water zal de bedrijvigheid groot zijn, onder meer dankzij de antiek- en brocantemarkt in en rond de haven.

Er staat niet alleen een grote vissersstoet op het programma (zondag), maar ook enkele shantyoptredens in het kader van North Sea Folk & Shanty Festival (vrijdag en zaterdag). Verschillende shantykoren uit binnen- en buitenland zullen het beste van zichzelf geven met authentieke zeemansliederen. Op zaterdagavond bundelen ze hun krachten in een heuse jamsessie.

Laat je onderdompelen in dit gratis authentieke evenement vol maritieme sfeer en gezelligheid.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Folkloristische Havenfeesten"

Prijsklasse Niet geweten
Datum Za 01 juni 2019
Locatie
Haven
Barcadère
8370 Blankenberge
Routebeschrijving