Lezing ‘Melk, honing, kerosine : op reis naar de (on)gelukkigste plaatsen ter wereld’ 28/02 - Lezing of congres in Koksijde

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Om uit te zoeken wat mensen (on)gelukkig maakt in verschillende culturen en levensomstandigheden, reisde Jan De Deken naar elf uithoeken op zes continenten. Hij was te gast bij sloppenwijkbewoners in het door oorlog verscheurde Oost-Congo, een West-Vlaamse zakenman in de Australische bush, vulkaanbewoners in Hawaï, een Rwandees gezin dat zich een weg naar de middenklasse baant en veel gelukzoekers die geloven dat verlossing elders ligt dan thuis.

Onderweg verdiepte Jan De Deken zich in wetenschappelijk geluksonderzoek en vroeg hij aan honderden mensen wat hen gelukkig maakt. Schuilt geluk in tevredenheid? Hoe gelukkig kunnen mensen die in conflictgebied leven zijn? Hoe belangrijk zijn vrijheid, identiteit en religie voor ons geluk? Met humor en een kritische blik doorprikt De Deken clichés en belicht hij de tekortkomingen van internationale geluksonderzoeken, die al te vaak geschreven zijn met een westerse bril en niet stand houden in andere culturen.

Over de auteur: Jan De Deken (1985) reist sinds 2010 de wereld rond op zoek naar opmerkelijke verhalen. Hij werkte als freelancecorrespondent en schreef reportages vanuit meer dan dertig landen, waaronder Nigeria, Zuid-Afrika, de Filipijnen, China, Bulgarije en de Verenigde Staten. Zijn reportages verschenen onder andere in Knack, De Standaard, De Morgen en De Correspondent. De Deken levert ook bijdragen voor Radio 1. Jan groeide overigens op in Koksijde.

Inschrijven kan aan de balie van de bib of via bibactiviteiten@koksijde.be. Leden van de bib betalen 3 euro, niet-leden 6 euro.

Foto © Marianne Hommerson

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Lezing ‘Melk, honing, kerosine : op reis naar de (on)gelukkigste plaatsen ter wereld’"

Prijsklasse Gratis
Datum Do 28 februari 2019 19:00 - 21:00
Leeftijd vanaf 16 jaar
Locatie
Bibliotheek Koksijde
Casinoplein
8670 Koksijde
Routebeschrijving