Freerunning 31/10 - Sport en beweging in Nieuwpoort

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Hou je van sporten en heb je liever een hele waaier aan activiteiten in plaats van maar één sport? Dan bieden wij jou een omnisportkamp aan met voetbal, tennis, volleybal, netbal, zwemmen, reis rond de wereld, baseball, basketbal, etc. De sportlessen gaan zowel door in de sportzaal als in het zwembad. Ook komen er leuke activiteiten aan bod zoals: jumplay, indoor laser, oriëntatieloop,... Bij mooi weer wordt er meestal buiten gesport.
Daarnaast bieden wij ook een gedeelte freerunning aan. Wil je een sport beoefenen waar niks je in de weg staat? Dan is Freerunning zeker iets voor jou. Je verplaatst je van punt A naar punt B en overwint verschillende obstakels aan de hand van allerlei trucjes.
Flips, swings, sprongen,… het hoort er allemaal bij. Deze gymnastische technieken zijn een must om over de obstakels te kunnen springen.
Het is een nieuwe manier van zich op een snelle, vloeiende en efficiënte manier voort te bewegen. Daarnaast is bij freerunning ook het spectaculaire aspect, zoals salto’s en andere ‘tricks’, belangrijk. Er komen acrobatische kunstjes en durf aan te pas.
Een freerunner botst op tegen grenzen, maar hij verlegt ze telkens weer door opnieuw en opnieuw te oefenen. Freerunning is een uitdagende sport. De freerunner gaat er op zoek naar zijn eigen grenzen en nieuwe uitdagingen. De freerunner voelt zich het best thuis in een uitdagende setting (binnen of buiten) waar de groepsleden een echte 'community' vormen.

1e, 2e, 3e leerjaar : sport in de voormiddag en freerunning in de namiddag
4e, 5e, 6e leerjaar: freerunning in de voormiddag en sport in de namiddag

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Freerunning"

Prijsklasse Gratis
Datum Do 31 oktober 2019 - 16:00
Leeftijd vanaf 6 jaar
Locatie
Stedelijke sportzaal Nieuwpoort
Leopold
8620 Nieuwpoort
Routebeschrijving