Open-deur in Bredense dorpskerk 02/06 - Opendeurdag in Bredene

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

De Sint-Rikierskerk in Bredene-Dorp zet zijn poort wijd open en pronkt met een aantrekkelijk interieur, 18e eeuws meubilair, prachtige kerkgewaden, kostbaar edelsmeedwerk, verhalende schilderijen, enz.
Het programma van de Open-Kerkdag ziet er als volgt uit:

13:30U-17:30U.: DOORLOPENDE TENTOONSTELLING OVER DE KERK EN DE KERKSCHATTEN

De Sint-Rikierskerk heeft heel wat kunstvolle antieke meubelen, schilderijen, beelden, edelsmeedwerk, kerkgewaden, enz. De tentoonstelling is zo opgebouwd dat elke bezoeker ze op eigen houtje kan doorlopen. Wie echter nog meer uitleg wenst, kan op elk moment gratis een beroep doen op een van de aanwezige gidsen.

14u. – 15u. – 16u.: mini-orgelconcertjes (telkens ca. 15 minuten)
Bezoekers kunnen tijdens de open-deur ook genieten van mini-orgelconcertjes op het charmante kerkorgel. Dat kerkorgel dateert van omstreeks 1780 en is gebouwd door Dominicus Berger. Nochtans is geen enkele van de zichtbare pijpen nog van de hand van Berger. Het mooie rococo-buffet pronkt immers met 19e eeuwse Hooghuyspijpen. Ook nog andere orgelbouwers, zoals Joris en Loncke, voerden latere aanpassingen uit. Maar ondanks die vaak ingrijpende wijzigingen bezit het orgel nog enkele fraaie Bergerklankkleuren.

14:30u. – 15:30u. – 16:30u. : lezing “Sint-Rikierskerk: Kunstwerken vertellen hun verhaal” (telkens ca. 15 minuten)
Als inleiding op de rondgang in de kerk of gewoon ter aanvulling kunnen bezoekers ook een korte lezing bijwonen. Aan de hand van een powerpointpresentatie, die details extra belicht, toont de spreker ons de grote en kleine verhalen, de diepmenselijke emoties die in de kunstwerken van de Sint-Rikierskerk schuilgaan.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Open-deur in Bredense dorpskerk"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 02 juni 2019 13:30 - 17:30
Locatie
Sint-Rikierskerk
Kerkstraat
8450 Bredene
Routebeschrijving