Literair aperitief met Margot Vanderstraeten en Kurt Van Eeghem 31/03 - Lezing of congres in Koksijde

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Zondagochtend 31 maart om 11 u. is Margot Vanderstraeten te gast in de bibliotheek. Interviewer Kurt Van Eeghem gaat in gesprek met de auteur over haar succesroman ‘Mazzel tov’ en haar leven als schrijfster.
In ‘Mazzel tov’ schrijft Margot over haar leven als werkstudente bij een orthodox-joodse familie in Antwerpen. Het is een meeslepend en confronterend verhaal over opgroeiende kinderen in een modern orthodox- joods milieu, gezien door de ogen van een niet-joodse jonge vrouw.

Margot Vanderstraeten (°1967) schrijft naast boeken ook columns, opiniestukken, diepgaande artikelen en interviews voor kranten en tijdschriften. Ze werkt freelance, onder meer voor De Standaard en De Morgen. Ze debuteerde als auteur met ‘Alle mensen bijten’ (2002), waar ze de Debuutprijs voor kreeg. Haar roman ‘Mise en place’ (2009) werd genomineerd voor de Halewijnprijs en ‘Het vlindereffect’ (2014) werd unaniem positief onthaald. Voor ‘Mazzel tov’ (2017 ontving ze de E. du Perronprijs. ‘Het zusje van de buurvrouw’ (2018) is haar nieuwste novelle.

Kurt Van Eeghem (°1952) presenteert al enkele jaren lang het radioprogramma Schone kunsten op Klara. Zijn rijk gevulde carrière op het scherm en in theaterzalen leverde vele onvergetelijke momenten op. Hij is ook de auteur van een aantal succesvolle boeken.

Na de lezing kan je genieten van een glaasje en een hapje tijdens de afsluitende receptie.

Inschrijven kan in de bibliotheek of via 058 53 29 53. Leden van de bib betalen 5 euro, niet-leden 8 euro.

Deze lezing gaat door in samenwerking met het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Literair aperitief met Margot Vanderstraeten en Kurt Van Eeghem"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 31 maart 2019 11:00 - 12:30
Leeftijd vanaf 16 jaar
Locatie
Bibliotheek Koksijde
Casinoplein
8670 Koksijde
Routebeschrijving