GELOVEN GAAT VERDER Getuigenissen van mensen 25/04 - Lezing of congres in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

ANNELIEN BOONE
DIRECTEUR IJD, JONGERENPASTORAAL VLAANDEREN

VREUGDEVOL CHRISTEN ZIJN ANNO 2019
ALS JONGGELOVIGE ZOEKEND NAAR OASEPLAATSEN

Annelien Boone, geboren op 31 augustus 1986 in Brugge, gehuwd en wonend in Aalter. Na studies Latijn-Wiskunde in het Emmaüs instituut in Aalter behaalde zij achtereenvolgens een Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de universiteit van Gent en een Master in Cultuurmanagement aan de universiteit van Antwerpen. Zij startte als nationaal secretaris van IJD, jongerenpastoraal Vlaanderen en werd er in 2014 directeur van. Zij is lid van de parochiale ploeg Aalter, als vrijwilliger in de jeugdpastoraal en in het parochiecentrum. Zij geeft lezingen en getuigenissen in het kader van jongerenpastoraal.

Uitspraken van Annelien
“Door Taizé ging ik beseffen dat geluk schuilt in het eenvoudige”
“Het besef dat je nooit alleen bent, dat er altijd Iemand is die met je meegaat, dat spreekt me aan in het geloof.”
“Vlaanderen - net als veel andere plaatsen in Europa - is een geestelijke woestijn. Daarin moeten we oases aanbieden. Vindbare plekken, waar je als kerk een prioriteit van maakt. Jongerenpastoraal mag op veel plekken nog hoger op de agenda.”
“Laten we vooral moeite blijven doen om ook voor de 'vergeten' jongeren van vandaag, jongeren die in de kou staan, tijd te maken en met hen op weg te gaan.”
“Het is belangrijk christelijke gemeenschappen te vormen waarin jongeren welkom zijn. Het is ook belangrijk dat de Kerk jonge mensen ervaringen aanbiedt zoals de Wereldjongerendagen, pelgrimstochten naar Taizé of Lourdes, die momenten van bekering kunnen zijn.”

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "GELOVEN GAAT VERDER Getuigenissen van mensen"

Prijsklasse Gratis
Datum Do 25 april 2019 19:30 - 21:00
Locatie
Huize Astrid Gentstraat 6 8400 Oostende
Gentstraat
8400 Oostende
Routebeschrijving