Filmclub 62: IF BEALE STREET COULD TALK 14/03 - Film in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

De jaren 70. De film focust zich op het leven van enkele arme Afro-Amerikanen in Harlem en met name op de negentienjarige zwangere Tish. Zij moet snellen tegen de klok om de onschuld van haar geliefde, Fonny, te bewijzen. Deze zit, in afwachting van de rechtszaak, ten onrechte in de cel en wordt beschuldigd van verkrachting.

Drie Oscarnominaties, Golden Globe Beste Vrouwelijke Bijrol

De druk lag bijzonder hoog bij regisseur en scenarist Barry Jenkins om na zijn bejubelde tweede langspeelfilm ‘Moonlight’ (Oscar Beste Film 2017) een degelijke opvolger te produceren.
Hij blijft met zijn adaptatie heel trouw aan de gelijknamige en geliefde roman uit 1974 van de zwarte Amerikaanse schrijver-activist James Baldwin.
Harlem jaren ’70. Voor de smoorverliefde negentienjarige Tish en de twee jaar oudere Fonny lijkt de toekomst rooskleurig. Even later echter zit Fonny achter de tralies in afwachting van zijn rechtszaak voor de vermeende verkrachting van een Puerto Ricaanse vrouw. (In Amerika komen nog altijd vijf keer meer zwarten in de gevangenis terecht op basis van een valse getuigenis dan blanken.) Wanneer Tish ontdekt dat ze zwanger is, wil ze er alles aan doen om haar geliefde vrij te krijgen tegen de komst van hun baby. Hierbij krijgt ze de (financiële) steun van haar familie.
Regisseur Barry Jenkins speelt in dit waargebeurd verhaal vloeiend en naadloos met verschillende tijdslijnen waarbij alles gezien en verteld wordt vanuit het standpunt van Tish. Met ‘If Beale Street Could Talk’ haalt de scenarist thema’s als liefde en racisme aan maar ook het belang van hechte familiebanden. Puike acteerprestaties noteren we van nieuwkomer KiKi Layne, Stephan James (‘Selma’) en Regina King als Tish’ moeder. De bij momenten oogstrelende cinematografie met poëtische close-ups van James Laxton en de voor een Oscar genomineerde jazzy score van Nicholas Britell maken van deze film een prachtige slowburner.
Schitterende crowdpleaser over pure liefde gevangen in het Amerikaanse rechtssysteem.

Info
Regie Barry Jenkins
Scenario Barry Jenkins naar James Baldwin
Fotografie James Laxton
Muziek Nicholas Britell
Cast KiKi Layne, Stephan James, Regina King
Duur 119 min.
Taal Engels / Nederlands en Frans ondertiteld
2018 Verenigde Staten

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Filmclub 62: IF BEALE STREET COULD TALK"

Prijsklasse Gratis
Datum Do 14 maart 2019 17:45 - 19:45
Leeftijd vanaf 12 jaar
Locatie
Kinepolis
Koningin Astridlaan
8400 Oostende
Routebeschrijving