Filmclub 62: COLETTE 21/03 - Film in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Een jonge plattelandsvrouw trouwt met een beroemde literaire ondernemer rond de eeuwwisseling in Parijs. Op verzoek van haar man schrijft ze bestsellers die onder zijn naam gepubliceerd worden. Haar zelfvertrouwen groeit en haar werk beïnvloedt niet alleen haar leven en huwelijk, maar ook de wereld om haar heen.

Regisseur Wash Westmoreland schreef het scenario voor ‘Colette’ samen met zijn ondertussen overleden partner Richard Glatzer, met wie hij eerder ook al ‘Still Alice’ maakte en Julianne Moore een Oscar voor Beste Actrice bezorgde. In deze tijden van #MeToo wilde Westmoreland zeker geen duf biografisch kostuumdrama maken. Aan de flamboyante schrijfster Colette uit de belle époque kon hij een verhaal van bewustwording en emancipatie ophangen.
Na haar huwelijk met de succesrijke maar berooide Parijse schrijver-rokkenjager Henri “Willy” Gauthier- Villars (Dominic West) ruilt Sidonie - Gabrielle Colette ( Keira Knightley in een glansrol) het idyllische platteland voor het intellectuele en losbandige Parijs. Het duurt niet lang of Willy overtuigt haar om zijn ghostwriter te zijn. Met haar semi-autobiografische romans over een geestig en brutaal meisje Claudine, levert ze een reeks bestsellers af en brengt ze een culturele schok teweeg.
Algauw wordt het koppel hét gespreksonderwerp in Parijse kringen en hun avonturen geven stof voor nieuwe romans. Willy buit niet alleen haar talenten uit, ook door zijn affaires en geflirt groeit het koppel uiteen. Colette wil erkenning van haar auteurschap en schrijverstalent. Zelfverzekerd en vastberaden strijdt ze voor gendergelijkheid, probeert ze sociale beperkingen te overwinnen en ontketent ze een ware revolutie in de literatuur, mode en seksuele beleving. Ze valt voor de androgyne markiezin Mathilde de Morny ("Missy"), met wie ze na haar scheiding gaat samenwonen.

Stokebrand Keira Knightley in een meesterlijke biopic.

Info
Regie Wash Westmoreland
Scenario Wash Westmoreland, Richard Glatzer, Rebecca
Lenkiewicz
Fotografie Giles Nuttgens
Muziek Thomas Adès
Cast Keira Knightley, Dominic West, Denise Gough
Duur 111 min.
Taal Engels / Nederlands en Frans ondertiteld
2018 Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Hongarije

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Filmclub 62: COLETTE"

Prijsklasse Gratis
Datum Do 21 maart 2019 20:15 - 22:10
Leeftijd vanaf 12 jaar
Locatie
Kinepolis
Koningin Astridlaan
8400 Oostende
Routebeschrijving