Filmclub 62: THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM 28/03 - Film in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Stiekem de liefde bedrijven op de achterbank van een bestelbusje: dat is waar de relatie van Sarah en Saleem uit bestaat. Een paar keer per week, als Sarah haar café heeft gesloten en Saleem klaar is met zijn bestellingen. Misschien konden ze het beter niet doen, want ze zijn allebei getrouwd en zetten er hun huiselijk geluk mee op het spel. Wat de affaire nog gewaagder maakt: zij is Joods, hij Palestijns. En in het gedeelde Jeruzalem is zoiets geen privézaak...

Publieksprijs en Speciale Juryprijs Rotterdam Film Festival

De film is het werk van twee Palestijnse broers Muayad (regie) en Rami Musa Alayan (scenario). Ze maakten aan den lijve de Tweede Intifada (2000-2005) mee en weten bijgevolg wat het is om te leven in een maatschappij waarin angst en wantrouwen menselijke relaties bemoeilijken, zeker in een explosieve situatie als Jeruzalem.

De joodse Sarah en de Palestijnse Saleem hebben een geheime relatie, die bestaat uit stiekem vrijen op de achterbank van Saleems bestelbusje. Saleem kampt met financiële problemen en verdient wat bij door spullen te leveren in het joodse Bethlehem. Zijn vrouw Bisan is zwanger. Ook Sarah is getrouwd. Haar man David bekleedt een hoge functie bij de Israëlische politie. Door het onoverkomelijke geroddel krijgt de Palestijnse geheime dienst lucht van hun relatie. Nadat de twee samen in een club in Bethlehem zijn gesignaleerd, krijgt Saleem al gauw de twee inlichtingendiensten op zijn nek.
Zo verandert een simpel geval van overspel in een spionagezaak met een politieke dimensie.

De verschillende werelden van Joden en Palestijnen worden mooi uitgewerkt. Het is bijna onmogelijk om niet verstrikt te raken in de tegenstellingen tussen de twee gemeenschappen. Geen kleffe romantiek, maar personages die met zichzelf en hun grimmige wereld worstelen en door hun gevoelens pionnen worden in een duister politiek spel.
Geloofwaardig drama met sterke vertolkingen en prachtige cinematografie.

Info
Regie Muayad Alayan
Scenario Rami Musa Alayan
Fotografie Sebastian Bock
Muziek Frank Gelat, Charlie Rishmawi, Tarek Abu Salameh
Cast Sivane Kretchner, Adeeb Safadi, Maisa Abd Elhadi
Duur 127 min
Taal Arabisch / Nederlands en Frans ondertiteld
2018 Palestina, Nederland, Mexico

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Filmclub 62: THE REPORTS ON SARAH AND SALEEM"

Prijsklasse Gratis
Datum Do 28 maart 2019 20:15 - 22:25
Leeftijd vanaf 16 jaar
Locatie
Kinepolis
Koningin Astridlaan
8400 Oostende
Routebeschrijving