Bib Inspired & Talenbeurs: De Wereld rond! 11/05 - Cursus of workshop in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Op 11 mei 2019 wordt de Bibliotheek van Oostende voor de 4de keer het middelpunt van inspiratie en creativiteit, in samenwerking met CVO DE AVONDSCHOOL Oostende. Deze keer verbreden we de horizon en slaan we de handen in elkaar met de Talenbeurs in het totaalconcept: De Wereld Rond. Deze speciale editie vindt plaats op zaterdag 11 mei van 10u tot 16u.

Tijdens ‘Bib Inspired - De Wereld Rond’ wordt de Forumzaal en de bib opnieuw omgetoverd tot een gezellig atelier waar je ondergedompeld wordt in allerlei creatieve workshops en standjes talen in het thema van reizen en culturen.

Maak je dit jaar reisplannen voor Italië of ga je de zon opzoeken in Spanje? Maak je eigen zonnebrilhoesje en pimp het met een leuke handwerktechniek. Zo ontdek je onze opleiding patchwork en borduren samen met de opleidingen Spaans en Italiaans.

Liever wat verder op reis? Neem het vliegtuig naar China, het Midden-Oosten of Rusland. Je maakt je eigen nekkussen zodat je aangenaam ligt in die krappe vliegtuigzetels. Haak meteen ook een cool 'monstertasje' om je oortjes in op te bergen of een kleurrijk zakdoekentasje. Wie had ooit gedacht dat onze naai-, haak- en breicursussen zo mooi aansluiten bij de taalopleidingen voor Chinees, Arabisch of Russisch?
Een cursus volgen is trouwens meer dan een taal of creatieve techniek leren. Mensen van verschillende leeftijden, afkomst en van verschillende afkomst komen samen en verruimen hun sociaal netwerk.

Toch liever wat dichter bij huis? Geen nood. Een weekendje Londen, Parijs of Berlijn klinkt ook leuk, niet? Je maakt je volledige reisset. Naai een toiletgerief roll-up of een toiletzak. Maak een linnenzakje en fleur het op met flock- of flexfolie.

Spreek je al een woordje Engels, Frans of Duits? Voor je vertrekt kan je je taal- en cultuurkennis wat bijschaven. Aan elk standje in de Bib kan je zowel met de leerkrachten als met de cursisten een praatje maken. Voor de taalopleidingen liggen de handboeken en cursussen ter inzage. Bovendien is er bij iedere stand een typisch drankje en hapje gratis te verkrijgen.

De bib zit ook niet stil en zet tijdens de maand mei alvast haar uitgebreide collectie reis-, cultuur- en taalboeken in de kijker. Wie weet haal je daar nog dat extra beetje inspiratie uit.
Naar aanloop van het event zal je er meer en meer de creatieve sfeer kunnen opsnuiven dankzij de creatieve inkleding CVO de Avondschool in de bibliotheek zelf.

Schrijf je in voor de workshops of kom zeker eens langs en maak kennis met onze creatieve cursussen en opleidingen in 8 wereldtalen voor schooljaar 2019-2020!
De Bib is doorlopend open van 10u tot 16u

Verbreed je horizon, de wereld rond.


Praktische informatie:
Schrijf je in voor één of meerdere workshops, onder professionele begeleiding van de lesgeefsters van CVO DE AVONDSCHOOL Oostende.
Inschrijven kan online vanaf 11 februari 2019 op https://deavondschool.be/activiteiten

Je inschrijving is pas definitief na betaling van het juiste bedrag op rekeningnummer BE72 0013 4059 0116 met vermelding van jouw naam en voornaam + naam van de workshop

Gratis proeven aan de infostandjes talen (Arabisch-Chinees-Duits-Engels-Frans-Italiaans-Russisch-Spaans).

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Bib Inspired & Talenbeurs: De Wereld rond!"

Prijsklasse Gratis
Datum Za 11 mei 2019 10:00 - 16:00
Leeftijd vanaf 18 jaar
Locatie
Bibliotheek Oostende
Wellingtonstraat
8400 Oostende
Routebeschrijving