De Duinenabdij is niet in één dag gebouwd, of toch? 06/03 - Begeleide rondleiding in Koksijde

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

De Duinenabdij. Wat een gigantische middeleeuws bouwproject was dat niet? We kunnen alleen maar dromen over hoe het er vroeger écht heeft uitgezien. De abdij heropbouwen, zit er helaas niet in. Of toch? Waarom niet een poging doen met KAPLA ® bouwplankjes? Het Abdijmuseum daagt kinderen en hun ouder(s) uit om hiermee abdijconstructies te bouwen.

Tijdens een korte inleiding in het museum krijg je een idee hoe de abdij eruitzag, en welke inspanningen het heeft gevraagd om die hier op het zand van de Koksijdse duinen te bouwen. Daarna gaan we in groepjes enkele constructies van de abdij nabouwen.

Voor het Abdijmuseum staat 2019 in het teken van de bouw van de abdij. Eind juni zal dan ook de tentoonstelling ‘Bouwen voor de eeuwigheid’ hierover starten die nog heel het najaar blijft lopen. Met deze activiteit willen we jong en oud al warm maken voor dat thema!

Praktisch:
Toegankelijk voor kinderen van 8 t.e.m. 12 jaar. Minstens één volwassene schrijft zich in samen met het kind / kinderen. Beperkte plaatsen. Vooraf inschrijven is noodzakelijk via abdijmuseum@koksijde.be of 058 53 39 50. Een ticket voor een volwassene kost 7 euro voor deze activiteit. Een kind betaalt 5 euro. Duur: 1,5 uur tot 2 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "De Duinenabdij is niet in één dag gebouwd, of toch?"

Prijsklasse Gratis
Datum Wo 06 maart 2019 14:30 - 16:00
Leeftijd vanaf 8 jaar
Locatie
Abdijmuseum Ten Duinen
Koninklijke Prinslaan
8670 Koksijde
Routebeschrijving