voordracht dikkedarmkanker 12/03 - Gezondheid en zorg in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Infomiddag dikkedarmkanker in Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal
Dinsdag 12 maart om 14.00 uur

Dikkedarmkanker is een groot probleem. Jaarlijks krijgen ongeveer 6500 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben. Daarmee is dikkedarmkanker de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen (na borstkanker) en de derde meest voorkomende kanker bij mannen (na long -en prostaatkanker). Elk jaar sterven in Vlaanderen ongeveer 1600 mensen aan deze ziekte. Om dit sterftecijfer terug te dringen, startte de Vlaamse Overheid in 2013 met een bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Dankzij deze screening kunnen jaarlijks zo’n 400 sterfgevallen worden voorkomen.
In Oostende nam in 2016 50,9 % van de doelgroep deel aan dit bevolkingsonderzoek. Een goed begin, maar er is toch nog wat werk aan de winkel. Om nog meer mensen te informeren over dikkedarmkanker en de vroegtijdige opsporing ervan, organiseert Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal een infonamiddag. Dr. Annelies Holvoet, gastro-enterologe in het AZ Sint Lucas in Brugge, geeft er een boeiende uiteenzetting over dikkedarmkanker en de vroegtijdige opsporing ervan.
Het infomoment vindt plaats op dinsdag 12 maart om 14.00 uur in het Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal, Amsterdamstraat 61 in Oostende.
De toegang is gratis. Inschrijven is nodig en kan in Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal in de Amsterdamstraat 61.

In het kader van het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker ontvangen alle mannen en vrouwen uit de doelgroep 53 – 74 jaar om de twee jaar een uitnodiging met een stoelgangstest in de bus

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "voordracht dikkedarmkanker"

Prijsklasse Gratis
Datum Di 12 maart 2019 - 23:59
Locatie
Buurthuis Oud Hospitaal
Amsterdamstraat
8400 Oostende
Routebeschrijving