Wandeldag: Oostende-Wenduine 19/05 - Sport en beweging in De Haan

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met de (wandel)reizen van Zuiderhuis, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis-medewerker, om je conditie (voor een volgende reis) een beetje aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven. Enkele keren per jaar organiseert Zuiderhuis een wandeldag. Telkens op een andere locatie - door een prachtig stukje natuur.

Oostende - Wenduine

Afstand: +/- 18 km
Begeleiding: Jean Pierre Rosseel
Startplaats: Station Oostende
Opmerking: geen honden toegelaten

Vandaag wandelen we de kustlijn af tussen Oostende en Wenduine. We vertrekken aan het station van Oostende, wandelen langs de Visserskaai en nemen de gratis overzet naar de Oosteroever. We volgen voor een groot stuk de GR5A-Noord die de mooiste stukjes strand, duin en bos langs de Noordzeekust met elkaar verbindt. We volgen even het gebetonneerd dijkpad of het strand tot in Bredene-aan-Zee. Hier duiken we de duinen in.

Het duinengebied van Bredene heeft de langste duinenstrook aan de Belgische kust en is voor een groot deel gevrijwaard gebleven van bebouwing. De wandelpaden voeren ons over stuifduinen en duingraslanden, door dichte begroeiing van vlierbosjes en duindoornstruiken en door stukjes bos. Iets voorbij De Haan trekken we het binnenland weer in. Een mooi wandelpad loopt door de duinbossen van Wenduine. Het natuurgebied bestaat vooral uit bos met daarnaast wat minder sterk begroeid duingebied. In Wenduine neem je de kusttram naar Blankenberge of terug naar het station van Oostende.

De wandeldagen zijn gratis maar we vragen wel om op voorhand in te schrijven, zodat we er een zicht op krijgen hoeveel mensen we mogen verwachten en we je alle praktische afspraken (startuur en -plaats, bereikbaarheid, …) tijdig kunnen doorsturen.

Wie wenst te carpoolen naar de startplaats van de wandeling kan bij inschrijving bij ‘opmerkingen’ zijn/haar woonplaats vermelden (stad of gemeente). We zullen dan in de e-mail met de praktische afspraken je e-mailadres en woonplaats vermelden zodat mensen met interesse om samen te rijden met je contact kunnen opnemen.

Iedereen welkom!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Wandeldag: Oostende-Wenduine"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Zo 19 mei 2019 10:00 - 17:00
Locatie
Station Oostende Hoofdingang
Natiënkaai
8400 Oostende
Routebeschrijving