Tentoonstelling Michel Dievart - Marcel Maes 28/03 - Tentoonstelling in Koksijde

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Tentoonstelling met schilderwerken van Michel Dievart en beeldhouwwerken van Marcel Maes.

Michel Dievart – Schilderkunst
Michel Dievart is een kunstschilder uit Ghyvelde, net over de grens in Frankrijk. In de jaren ’90 studeerde Michel aan de Internationale Academie van Lutèce in Parijs.
Michel werkt voornamelijk met olieverf en paletmes. Zoals je kan zien heeft hij een voorliefde voor zeegezichten, zowel realistisch als abstract, maar ook stadsgezichten trekken hem aan. Zo kan je komende zomer in Cabin Art zijn interpretatie van het thema “Bouwen voor de eeuwigheid” bekijken.
Michel heeft zich bij verschillende kunstenaarsverenigingen aangesloten, zoals o.a. la ADIAP in Duinkerke, Week-end d’artistes in Rijsel en de academie van Moeskroen. Hij had reeds verschillende tentoonstellingen in Hardelot, Le Touquet en Rijsel.

Marcel Maes - Beeldhouwkunst
Marcel heeft reeds verschillende studies aan de Westhoek Academie Koksijde voltooid. Hij studeerde er onder meer grafiek en reproductietechnieken, met name zeefdrukken bij Rik Dekeyser en beeldhouwkunst bij Koen Westerduin.
Marcel exposeerde reeds in Bray-Dunes, Malot, Le Touquet, Nieuwpoort, Roeselare en Koksijde.
Momenteel is Marcel nog actief in een kunstenaarscollectief in Beauvoorde en in Malo. Zo blijft hij in contact met andere kunstenaars.
Volgens Marcel brengt schilderen of beeldhouwen stress met zich mee, een bepaald gevoel van faalangst. Maar hij vindt ook echte voldoening in de realisatie. Als het werk af is, kan hij weer investeren in een andere droom.

Michel en Marcel leerden elkaar kennen via de ADIAP, een Duinkerkse vereniging voor beeldende en plastische kunst, tijdens een workshop “tekenen van levende modellen”.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Tentoonstelling Michel Dievart - Marcel Maes"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Van 28 maart 2019 tot 21 april 2019 (di van 14:00 tot 18:00, wo van 14:00 tot 18:00, do van 14:00 tot 18:00, vr van 14:00 tot 18:00, za van 14:00 tot 18:00, zo van 14:00 tot 18:00)
Locatie
Keunekapel
H. Christiaenlaan
8670 Koksijde
Routebeschrijving