EXPoZEE (Un)limited 18/05 - Tentoonstelling in De Haan

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

De Expozee-tentoonstelling "(Un)limited" toont het werk van 30 kunstenaars, waarbij CAS heeft getracht het werk van Artslagleden naadloos te verweven met dat van een aantal externe kunstenaars. CAS heeft het thema bewust ruim gehouden: de klemtoon ligt op begrenzing en beperking, of net de afwezigheid daarvan. Dat heeft tot een veld van tegenstellingen geleid: zo hangen gigantische houtskooltekeningen naast miniaturistische potloodtekeningen, zo staan een handvol plastic pinguins tegenover een haarfijn gedetailleerde bronzen hond, of nog, zo steken keramische beeldenreeksen af tegen een gigantische solitaire boomstronk. Het gaat in se om de mens in de kunstenaar, die ondanks zijn beperkingen in mogelijkheden, tijd en ruimte, een ongebreidelde creativiteit aan de dag legt.
Precies dat was ook de inzet van de wedstrijd binnen het thema: met beperkte middelen, die voor een keer voor alle deelnemers gelijkgeschakeld werden, ongebreideld creëren. De beperking bestond behalve uit het opgelegde thema, waarop mede werd gejureerd, ook uit een beperkte maatopgave: deelnemende tweedimensionale kunstwerken moesten binnen de fysieke grenzen van twintig bij twintig centimeter blijven, deelnemende driedimensionale werken mochten ook in de diepte twintig centimeter toevoegen. Ook voor de presentatie van de inzendingen heeft CAS vanuit het thema gewerkt, met de creatie van een besloten, centrale, zwarte inloopbox die binnenin reminisceert aan de ongelimiteerdheid van een sterrenhemel, waarbij de werken de sterren aan die hemel mogen zijn.
CAS heeft enorm genoten van de driedubbele uitdaging een beklijvende en samenhangende expo op locatie op te zetten, een harmonieus samenspel te bereiken tussen kunstenaars die werkzaam zijn op verschillende niveaus, en een intrigerende en tegelijk inspirerende wedstrijd voor de Artslagleden uit te werken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "EXPoZEE (Un)limited"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Van 18 mei 2019 tot 16 juni 2019 (wo van 11:00 tot 18:00, do van 11:00 tot 18:00, vr van 11:00 tot 18:00, za van 11:00 tot 18:00, zo van 11:00 tot 18:00)
Locatie
Ontmoetingscentrum d'Annexe
Leopoldlaan
8420 De Haan
Routebeschrijving