Voordracht van Roland Desnerck 'Oude te Oostende gezongen liederen' 25/04 - Lezing of congres in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Voordracht ‘Oude te Oostende gezongen liederen’ door Roland Desnerck in Ontmoetingscentrum De Schelpe
Donderdag 25 april om 14.30 uur
Er werd vroeger, toen er nog geen radio's noch tv’s waren, heel veel gezongen. Sommigen zongen de hele dag, arbeidersmannen floten bij hun werk allerhande soorten deuntjes, er waren ook al enkele koren die met graagte de volksliederen brachten, daarbij kwam nog dat er op feesten en bruiloften steeds door de oudere familieleden stokoude liedjes naar voren gebracht werden.
Roland Desnerck heeft, toen hij in de vijftiger jaren met zijn Oostends Woordenboek begonnen was, niet alleen woorden en uitdrukkingen, maar ook bijna vergeten liedjes kunnen noteren of opnemen. Ze mogen als kostbaar Erfgoed niet verloren gaan.
Roland heeft 1014 liederen bijeengegaard in zijn jongste boek ‘Muzikaal Erfgoed van Oostende’, drie lijvige delen met samen 1800 bladzijden!
Van ongeveer de helft ervan zijn er ook de partituren zodat ze opnieuw kunnen gezongen worden of instrumentaal gebracht worden.
Bij de spreekbeurt over "Oude te Oostende gezongen liederen" wordt er gezongen onder begeleiding van gitarist Peter Vanslambrouck en kunnen vele van de liederen door het publiek meegezongen worden.
Als toemaatje worden drie Oostendse woordenboeken verloot.
Deelnemen is gratis, de plaatsen zijn beperkt, daarom is vooraf inschrijven nodig. Dit kan via ontmoeten@oostende.be (mail dan volgende gegevens: naam, familienaam, adres, telefoon en rijksregisternummer) of in jouw ontmoetingscentrum met jouw identiteitskaart.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Voordracht van Roland Desnerck 'Oude te Oostende gezongen liederen'"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Do 25 april 2019 14:30 - 16:30
Locatie
Ontmoetingscentrum De Schelpe
Elisabethlaan
8400 Oostende
Routebeschrijving