Voordracht 'De Zee, altijd de zee...' door Sofie Vandamme 26/04 - Lezing of congres in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Voordracht ‘De Zee, altijd de zee…’ door Sofie Vandamme in Ontmoetingscentrum Oud Hospitaal
Vrijdag 26 april om 14.30 uur
Deze lezing neemt je mee, met literatuur de zee op… We laten ons drijven op de stromingen van de vele romans die zee tot onderwerp hebben, we duiken in prachtige fragmenten en we surfen mee op de bruisende golven van de vele betekenissen die aan de zee in de literatuur worden toegeschreven.
Sofie Vandamme is coördinator Studium Generale en vakgroepvoorzitter theorie aan de School of Arts Ghent. Ze doctoreerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam op een onderzoek naar het concept ziekte in de literatuur: Koele minnaars. Medische verwoording en literaire verbeelding van ziekte in verhalen. Zij heeft vooral ervaring met onderzoek naar culturele voorstelling van begrippen als ziekte, lichamelijkheid, melancholie en depressie in de literatuur.
Haar passie voor de zee bracht haar recent terug naar Oostende waar zij momenteel een letterenhuis De Letterie aan het uitbouwen is.
Deelnemen is gratis, de plaatsen zijn beperkt, daarom is vooraf inschrijven nodig. Dit kan via ontmoeten@oostende.be (mail dan volgende gegevens: naam, familienaam, adres, telefoon en rijksregisternummer) of in jouw ontmoetingscentrum met jouw identiteitskaart.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Voordracht 'De Zee, altijd de zee...' door Sofie Vandamme"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Vr 26 april 2019 14:30 - 16:30
Locatie
Buurthuis Oud Hospitaal
Amsterdamstraat
8400 Oostende
Routebeschrijving