Erfgoeddag 2019 | Hoe maakt u het? 28/04 - Cursus of workshop in Nieuwpoort

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Onder het motto 'Hoe maakt u het?' richt de negentiende editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 de schijnwerpers op vakmanschap. In Nieuwpoort kun je deelnemen aan een lezing en allerhande workshops:

Visnetten breien (workshop)
De Nieuwpoortse vissers zijn zeer behendig in het breien van netten. Dat moet wel want het kan altijd dat een net vlug hersteld moet worden op zee. Visnetten kun je tegenwoordig kopen, maar vroeger maakten de vissers alles zelf. Tijdens deze workshop met visser Noel Dugardein ga je zelf aan de slag. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
Locatie: stedelijke Vismijn, zaal Verbanck

Kantklossen en breien (workshop)
Breien en kantklossen? Hoe doe je dat eigenlijk en wat kun je er allemaal mee maken? Onder begeleiding van KVLV Ramskapelle leer je de basistechnieken, daarna ga je zelf aan de slag. Kantklossen is een techniek die al eeuwen bestaat, maar nu eerder als hobby word beoefend. Je kunt er niet echt meer de kost mee verdienen. Nochtans is kant een kostbaar ambachtelijk product waarmee je heel wat moois kunt maken.
Locatie: d'Oude Schole, Ramskapellestraat 86 (Ramskapelle)

Bier brouwen (lezing met proevertje)
Bierbrouwen is een eeuwenoude traditie in Vlaanderen en vormt een essentieel onderdeel van onze cultuur en geschiedenis.Ook in Nieuwpoort zijn er verschillende lokale bieren bekend. Tijdens deze lezing door een Nieuwpoortse zytholoog (bierkenner) krijg je meer uitleg over het proces en de ambacht van het brouwen van het bier 'Heroes Amazing Blond'. De lezing wordt afgesloten met een proevertje.
Locatie: City (Foyer), Valkestraat 18

Lukken bakken op traditionele wijze (workshop)
Een traditie van huismoeders in onze regio was het bakken van 'lukken'. Deze overheerlijke boterwafeltjes werden op nieuwjaarsdag onder familieleden uitgewisseld, bij wijze van geluksbrenger ('lukken'). De nieuwjaarswafels werden gebakken op de Leuvense stoof in een speciaal 'lukkenijzer' met het bekende ruitjespatroon. Op Erfgoeddag ben je met het hele gezin welkom bij KVLV Ramskapelle om te leren hoe je deze lukken op traditionele wijze maakt.
Locatie: d'Oude Schole, Ramskapellestraat 86 (Ramskapelle)

De plaatsen zijn beperkt. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan vanaf 1 april 2019 bij de Dienst Cultuur | Valkestraat 18, 8620 Nieuwpoort en Dienst Toerisme | Marktplein 7 & Hendrikaplein 11, 8620 Nieuwpoort

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Erfgoeddag 2019 | Hoe maakt u het?"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Zo 28 april 2019 10:00 - 12:00
Locatie
City
Valkestraat
8620 Nieuwpoort
Routebeschrijving