Atlantikwall 40-44 / Stp. Müncheberg 11/05 - Begeleide rondleiding in Nieuwpoort

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Ten oosten van de Nieuwpoortlaan, in de schaduw van het Koning Alnert I monument te Nieuwpoort staat vergeten in een veld een Duitse batterij uit de tweede wereldoorlog. Het betreft een stukje oorlogserfgoed met de naam Stutzpunkt Muncheberg.

Door het grote succes op Erfgoed dag 2018, wordt Stutzpunkt Muncheberg uitzonderlijk nog één maal opengesteld voor het publiek. Deze lichte flakbatterij (2 cm) die gebouwd werd om de haven van Oostende te beschermen tegen geallieerd luchtaanvallen, wordt op 11 en 12 mei terug een stukje tot leven gebracht. Een deel van de bemanning heeft de batterij terug ingenomen en vertelt het publiek over de uitbouw van de stelling, het waar en waarom. Dit jaar is het thema de uitbouw van de Atlantikwall.
De bezoeker wordt geconfronteerd met het vakmanschap dat ingezet werd bij de uitbouw van de kustverdediging tijdens de tweede wereldoorlog, waarvan Stutzpunkt Müncheberg een voorbeeld is.

Er is voorzien in gratis gidsbeurten met een ervaren gids, demonstraties van uitrusting en wapentuig en er is mogelijkheid om iets te drinken aan de gezellige bunker bar.

Praktisch

Wanneer: Zaterdag 11 mei 2019 doorlopend van 13.00u tot 17.00u
Zondag 12 mei 2019 doorlopend van 10.00u tot 17.00u

Toegang: GRATIS

Waar: De batterij is gelegen op de grens van Nieuwpoort langs de Nieuwpoortlaan naast het windmolenpark. Er is parkeergelegenheid in de doodlopende stuk straat naast de Opel garage. Langs dit doodlopend stuk Nieuwpoortlaan is de batterij toegankelijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Atlantikwall 40-44 / Stp. Müncheberg"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Za 11 mei 2019 13:00 - 17:00
Locatie
Stp. Müncheberg
Nieuwpoortlaan
8620 Nieuwpoort
Routebeschrijving