dr Faust 04/05 - Theatervoorstelling in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

dr Faust een voorstelling van het Marionettentheater Kallemoeie in de Kallemoeiekelder!
Op het einde van de 16de eeuw was “Het Volksboek van Doktor Faust” van een anonieme auteur, een bestseller in Duitsland. In de 17e eeuw kwam het op het repertorium van elk Duits marionettentheater die zich respecteerde. Een traditie die in Salzburg nog steeds voortgezet wordt.
J.W. Von Goethe maakte er rond 1770 in een marionettentheater in Frankfurt kennis mee en schreef dr Faust een van de klassiekers uit de literatuurgeschiedenis.
Kallemoeie speelde tijdens het interbellum reeds een Faustbewerking. Deze tekst werd in 1978 door de spelersgroep van Kallemoeie III herwerkt en kreeg een zeer eigen interpretatie. Voor Kallemoeie IV is het een uitdaging om daarvan een eigen versie te brengen.
Een zeer vrije interpretatie …
Dr Faust tracht reeds jaren met moderne technologieën tot een verjongingsprocédé te komen… doch alles is vruchteloos. Hij krijgt echter een zekere Mephisto op bezoek, een soort magiër, die er meer schijnt over te weten en die Faust aanraadt het in de alchemie en magie te zoeken. Dr Faust slaat aan het occulte werk en inderdaad de verjonging lukt hem. Als jeune premier vrijt hij de dochter van een machtig industrieel op en weet zijn plaats in hert bedrijfsleven over te nemen. Tot dat…

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "dr Faust"

Prijsklasse Basistarief: 10,00 €
Datum Za 04 mei 2019 17:30 - 18:30
Leeftijd vanaf 12 jaar
Locatie
Kallemoeiekelder
Sint Franciscusstraat
8400 Oostende
Routebeschrijving