Tentoonstelling: muziek en fotografie 14/05 - Tentoonstelling in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Muziek en fotografie
Oostende ademt muziek, want de stad van Arno, Marvin Gaye, The Van Jets en Lucy Loes heeft qua muziek en theater jaarlijks heel wat moois op de planning staan. Dankzij de vaste muziektempels als cc De Grote Post, KAAP|Vrijstaat O., het Kursaal, muziekcafés en jeugdhuizen, maar ook de jaarlijkse evenementiële trekpleisters als de Paulusfeesten en Theater aan Zee staan er geregeld een topartiesten op de Oostendse planken. Vijf Oostendse fotografen met een passie voor muziek- en concertfotografie schuimden heel wat optredens af en legden de intensiteit en het gevoel die heersten tijdens de voorstelling op beeld vast. Annie Boedt, Michel Leerman, Natalie Luys, Trees Rommelaere en Tijs Soete zijn op heel wat voorstellingen met hun camera in de hand te spotten en zien heel wat artiesten voor hun lens voorbijkomen. In de tentoonstelling brengen ze hun mooiste foto’s uit tien jaar muziekoptredens in Oostende.
Natalie Luys (1977)
Door de fotografie leerde Natalie heel wat mensen kennen. De deuren in de Oostendse muziekwereld gaan geruisloos voor haar open. Ze woont vlakbij het cultuurcentrum De Grote Post en is dan ook op heel wat events en muziekoptredens van de partij. Daarnaast mag ze geregeld mooie kiekjes maken van artiesten als stagiaire en vrijwilligster bij de dienst Cultuur van stad Oostende waardoor ze al een uitgebreid fotoarchief heeft.
https://www.facebook.com/NatalieLuysPhotography/
Michel Leerman (1939)
Michel Leerman is een ervaren rot in het vak en vond zijn passie vooral in natuur- en architectuurfotografie, maar ook andere thema’s laat hij graag voor zijn lens voorbijkomen. Bovendien is hij al jaren lid van de fotoclubs ‘De Meeuwen’, ’t Kasteeltje’ en ‘Hoge Dijken’. Hij verbreedde zijn horizonten en legt zich de laatste jaren vooral toe op het fotograferen van live jazz-optredens. Zo kon hij al bekende jazz-artiesten als Toots Thielemans, Philippe Catherine, Chris Joris en Bas Bulteel voor zijn camera strikken en ontving hij mooie prijzen op verschillende (internationale) fotofestivals.
Tijs Soete (1993)
Als muzikant weet Tijs Soete als geen ander wanneer hij de ontspanknop van zijn digitale camera moet indrukken. De muzikale expressie van de artiest vertaalt hij met veel gevoel naar de logica van het beeld. De jonge Oostendse fotograaf heeft een zeer typerende stijl waardoor je zijn foto’s meteen kan herkennen.
www.tijssoete.be
Trees Rommelaere (1959)
Al sinds haar kindertijd is Trees Rommelaere gebeten door de fotografiemicrobe. Ze had thuis een donkere kamer en ontwikkelde er samen met haar vader foto’s. Ook haar grootvader en haar oom waren fervente fotografen, elk familiefeest werd steevast vereeuwigd en portretfoto’s zijn er dan ook in overvloed. Haar ‘liefde voor muziek’ kan ze gemakkelijk koppelen aan haar passie voor fotografie. Via haar foto’s wil ze meer mensen warm maken voor liveoptredens. Door gevoel in haar foto’s te leggen en de juiste sfeer op te roepen, wil ze hen het concert laten beleven alsof ze er zelf bij waren.
Annie Boedt (1948)
Als kleuterjuf gaf Annie Boedt vroeger muziektherapie aan kinderen met mentale en fysieke beperkingen. Muziek heeft haar dus altijd al geboeid en toen fotografie op haar pad kwam kon ze die twee combineren. Het fotograferen van jazz-optredens geniet haar voorkeur, maar ook andere genres kunnen haar bekoren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Tentoonstelling: muziek en fotografie"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Di 14 mei 2019
Locatie
Nieuwe Gaanderijen
Koning Boudewijnpromenade (Zeedijk)
8400 Oostende
Routebeschrijving