Dag van de Buren 18/05 - Eten en drinken in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Dit jaar organiseren we deze Dag van de Buren uitzonderlijk op 18 mei. Thema dit jaar is biodiversiteit. In dat kader organiseren we twee activiteiten in samenwerking met VormingPlus Oostende.

Soepcafé
Bij Soepcafé halen we groenten op bij lokale winkels, die weggegooid zouden worden maar nog perfect eetbaar zijn. Die toveren we om in een heerlijk soep en groente buffet.
Heb je zin om mee te koken? We starten om 9.30 u met sorteren van de groenten en beslissen wat er op het menu zal staan. Dan is het tijd om te schillen en koken.
Kook je niet graag, maar kom je wel graag mee-eten? Iedereen is vanaf 12.30 u. welkom om gratis een kommetje te vullen. Een beetje hulp bij de afwas wordt echter niet geweigerd!

Maak een insectenhotel
Insecten lijken misschien vervelend. Toch zijn heel wat van die beestjes broodnodig voor de bestuiving in onze tuin. Met materiaal uit de tuin, wat plankjes, spijkers en hamer bouw je in een handomdraai een mini-insectenhotel. Hang je hotel uit op een zonnige plek en plant er in het voorjaar wat bloemen bij. Dan krijg je zeker gasten in je insectenhotel.

Verder zorgen we voor een gratis drankje, wat sfeer met een muziekje en zijn er de hele dag ijsjes van de bio-boer te koop.
Beide activiteiten zijn gratis maar de plaatsen zijn beperkt, inschrijven is dus verplicht! Dat kan elke werkdag in het secretariaat van de Boeie van 9.30 tot 10.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Dag van de Buren"

Prijsklasse Niet geweten
Datum Za 18 mei 2019 11:00 - 17:00
Locatie
Ontmoetingscentrum De Boeie
Kerkstraat
8400 Oostende
Routebeschrijving