Leer (met) je arts communiceren 29/05 - Cursus of workshop in De Haan

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Vroeger had de arts de kennis en besliste, de patiënt luisterde en onderging. Vandaag zijn patiënten beter geïnformeerd (cfr. Ook vorige voordracht over, “Kritisch omgaan met gezondheidsinformatie”) willen bij de behandeling meespelen en treden soms in discussie met hun arts ipv slaafs te slikken wat wordt verteld. De relatie evolueert meer en meer naar een partnership, is meer horizontaal.
Sinds 2002 beschikt België trouwens over de wet ‘rechten van de patiënt’ waarop beroep kan gedaan worden om bv. inzage te krijgen in je medisch dossier.
Zowel patiënt als arts moeten zich aanpassen. Dit is een moeizaam proces dat volop aan de gang is.
Hoe komt het dat die communicatie met zorgverstrekkers soms moeilijk loopt? Woorden die niet begrepen worden, vragen die niet gesteld worden tot zelfs blackout tijdens het gesprek…. Hoe pak je dat aan als patiënt ? Hoe help je ook de arts om zijn communicatie te verbeteren? Deze infosessie geeft je de nodige handvaten mee.


Weer een infosessie die kadert in de reeks “Zinvol ouder worden”. Deze voordrachten richten zich tot iedereen die werk wil maken van een gezonde levensstijl om zich zowel fysiek als mentaal goed in zijn vel te voelen, zichzelf verder te ontplooien en het beste uit zichzelf wil halen om (nog) optimaal van het leven te kunnen genieten. Betrouwbare achtergrondinformatie, ervaringen uitwisselen, praktische tips oppikken en eventueel nieuwe mensen leren kennen staan hierbij centraal.

Danielle Slap specialiseerde als bio-ingenieur oa. in voedings- en gezondheidswetenschappen en brengt graag haar kennis terzake over aan een breed publiek…

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Leer (met) je arts communiceren"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Wo 29 mei 2019 14:00 - 16:00
Locatie
Kerklommer
Kapellestraat
8420 De Haan
Routebeschrijving