Open Kerkendag 02/06 - Begeleide rondleiding in Blankenberge

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Een tentoonstelling en gratis gidsbeurten (om 10.30 en 15 uur) vertellen je meer over de geschiedenis van deze visserskerk. Bezoekers kunnen zelfs uitzonderlijk een kijkje nemen in de klokkentoren en de sacristie.

Voor wie alles wil weten over hoe religieuze kunstvoorwerpen het best bewaard worden, bieden we in samenwerking met de Erfgoedcel Kusterfgoed van 14.30 tot 16.30 uur in het zaaltje boven de sacristie een workshop behoud en beheer van kerkvoorwerpen aan. Tijdens een praktische workshop geeft Brecht Lagae van Monumentenwacht West-Vlaanderen tips over hoe je het best zorg draagt voor erfgoedobjecten, met de focus op het onderhouden, hanteren, verpakken en bewaren van religieuze (kunst)voorwerpen. Brecht Lagae vertrekt hiervoor vanuit de erfgoedcollectie van de Sint-Antoniuskerk. Inschrijven voor deze gratis workshop kan door te mailen naar info@kusterfgoed.be of te bellen naar 059 270 770 met de vermelding van ‘workshop Open Kerkendag Blankenberge’.

Heb je thuis zelf een kunst- of gebruiksvoorwerp liggen? Laat het ons weten en krijg tijdens de workshop advies op maat!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Open Kerkendag"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Zo 02 juni 2019 10:30 - 18:00
Locatie
Sint Antoniuskerk
Kennedyplein
8370 Blankenberge
Routebeschrijving