Healing Light. Lenteconcert Beauvarletkoor Koksijde 15/06 - Concert in Koksijde

Opgelet: omwille van de maatregelen tegen het Coronavirus is deze activiteit mogelijk geannuleerd. Neem contact op met de organisatie.

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Met ‘Healing Light’ trekt het Beauvarletkoor Koksijde resoluut de kaart van de 21ste eeuw. Componisten Karl Jenkins, Ola Gjeilo, Morten Lauridsen, Guido Morini en Eric Whitacre leiden publiek en zangers binnen in de wereld van de hedendaagse koormuziek.

“Met dit repertoire willen we eens out of the box gaan”, steekt dirigente Griet De Meyer van wal. “Geen Mozart of Bach, maar levende componisten. Mensen die nu muziek maken en in de hedendaagse koorwereld heel populair zijn! We gaan van easy listening bij Jenkins, naar uitdagender bij Lauridsen en spelend met de barok bij Morini. Dit alles met licht als centraal thema.”

Karl Jenkins (°1944) is bekend bij het grote publiek o.a. door het Adiemus-project en The Armed Man. A Mass for Peace, vorig jaar in november nog vertolkt door het Beauvarletkoor. Healing Light is een a cappella motet uit The Peacemakers, een compositie waarin Jenkins een ode brengt aan mensen die streven naar wereldvrede. Denk hierbij aan Martin Luther King, Nelson Mandela, Moeder Theresa, Ghandi en de Dalai Lama.

Het mysterie en de magie van het Noorderlicht klinkt dan weer doorheen het werk van de 41-jarige Noor Ola Gjeilo.

Morten Lauridsen (°1943), opgegroeid in de VS als zoon van Deense immigranten, heeft een groot aantal geestelijke composities met een sterk mystiek karakter op zijn naam staan. Het koor vertolkt zijn O magnum Mysterium en Ubi Caritas.

Met het werk Vivifice Spiritus Vitae Vis (2004) wil Guido Morini een tegenstem bieden in een voortrazende tijd, waarin een materialistische visie overheerst. Hoewel de teksten integraal uit het Oude Testament komen, zijn ze zo gekozen dat ze iedereen kunnen inspireren, los van ethische of religieuze overtuigingen.

Ten slotte staan ook de composities Lux Aurumque en Sleep van Eric Whitacre (°1970) op het programma.

Uitvoerders:
Beauvarletkoor Koksijde - Michael Deleersnyder, slagwerk – Mattijs Louwye, cello – Koen Pauly, klavier
Algemene leiding: Griet De Meyer

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Healing Light. Lenteconcert Beauvarletkoor Koksijde"

Prijsklasse Basistarief: 20,00 €; Voorverkoop: 15,00 €; Jongeren tot 26 jaar: 10,00 €
Datum Za 15 juni 2019 20:00 - 21:30
Locatie
Koksijde-Bad, Onze-Lieve-Vrouw ter Duinenkerk
Kerkplein
8670 Koksijde
Routebeschrijving