Vossenkunst van Karen Oger 14/08 - Tentoonstelling in Nieuwpoort

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Karen Oger is de kleindochter van Mark Liebrecht, de regisseur van het eerste Reynaertspel op de Grote Markt van Sint-Niklaas in 1973. Het verhaal heeft in haar kindertijd een belangrijke rol gespeeld en is nog heel aanwezig in haar artistieke projecten. Momenteel werkt ze aan een complex installatie: rond een berg, zelf opgeraapt blauw afval, hangen kranten waarvan de foto's overschilderd zijn met de dieren uit het Reynaertverhaal. De geschiedenis van de mens is een lang verhaal met zich steeds herhalende gebeurtenissen die in wezen niet verschillen van de gebeurtenissen verteld in het middeleeuws epos. Door de gezichten op de foto's te overschilderen met de dieren uit het verhaal confronteert de kunstenares de toeschouwers met hun kleinmenselijke karaktertrekken. Op de beschilderde foto's heeft haar vader de rol gekregen van de haas, voor haar een strenge en belerende figuur die ons op onze verantwoordelijkheid wijst.

De berg blauw afval is een metafoor voor de puinhoop die de mens - door afgunst, agressie, egoïsme, luiheid, ijdelheid en hebzucht - van de wereld maakt. Deze karaktertrekken zijn eigen aan de mens en zullen dan ook in de toekomst niet veranderen. Hierdoor zal de berg blijven groeien net zoals de hoeveelheid bewerkte kranten.

Oger heeft de ambitie het project eerst in de Vlaamse kustgemeenten tentoon te stellen, omdat die het eerst geconfronteerd worden met de problematiek van het plastic afval. Vanaf 18 juli tot en met 18 augustus staat het project in het Bommevrij in Nieuwpoort.

Openingsuren:
Donderdag en vrijdag van 14 u. t.e.m. 17 u.
Zaterdag en zondag van 10 - 12 u. & 13 - 18 u.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Vossenkunst van Karen Oger"

Prijsklasse Basistarief: 0,00 €
Datum Wo 14 augustus 2019
Locatie
Bommenvrij
Schoolstraat
8620 Nieuwpoort
Routebeschrijving