BAAR - Genoeg! 28/09 - Theatervoorstelling in Nieuwpoort

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Genoeg! vertelt het verhaal van een politieke dynastie.

Wilfried De Leeuw was een echte plucheplakker, tot hij zijn zetel doorgaf aan zoonlief Stefaan. De oogappel van Wilfried schopte het zelfs tot premier. Electoraal stond Stefaan aan de top, op persoonlijk vlak zat hij in een dal. Bovendien leefde hij in de schaduw van vader Wilfried.

Het stuk begint Monsieur Assez voor de deur staat. Algauw wordt duidelijk dat de premier midden in een schandaal zit. Verwijten, politieke afrekeningen en felle debatten volgen elkaar in recordtempo op. Dan komt er ook nog een verloren zoon op de proppen, een toekomstige ex en een internethype.

Een donkere komedie over familiebanden, een lichte tragedie over postjes en portefeuilles.

Baar brengt Warre Borgmans en Dimitri Leue voor het eerst weer samen na de Lochtertrilogie die ook in Centrum Ysara te zien was. Hun theatraal genenpakket wordt aangevuld met Michael Pas, Alice Reijs en Sara Lâm.

"De mensen interesseren zich niet in politiek. Ze willen alleen weten of er nog vliegtuigen over hun huis gaan vliegen en of dat er misschien wat meer parkeerplaatsen kunnen komen in hun straat. De mensen! Alles mag van de mensen, maar not in my backyard, want dan richten ze plots burgerbewegingen op. Dan hebben ze ineens interesse in de politiek. Burgerzin ontstaat in eigen straat." Stefaan De Leeuw

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "BAAR - Genoeg!"

Prijsklasse Basistarief: 12,00 €; Jeugdvoordeelpas: 6,00 €; 60+: 10,00 €; -26: 10,00 €
Datum Za 28 september 2019 20:00 - 22:00
Locatie
Centrum Ysara
Dienstweg Havengeul
8620 Nieuwpoort
Routebeschrijving