Guido Belcanto - Een zanger moet trachten de pijn te verzachten *uitverkocht* 14/12 - Concert in Nieuwpoort

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Toen Guido Belcanto in 1989 na Christus zijn debuutplaat Op Zoek naar Romantiek uitbracht, maakten Vlaanderen en Nederland kennis met een zanger die in niets te vergelijken viel met wat er tot dan toe bestond in de Nederlandstalige chanson. Critici en journalisten braken zich het hoofd over deze man en slaagden er niet in, ondanks verwoede pogingen, om hem in een vakje te stoppen.

Waar kwam deze exotisch ogende figuur vandaan en hoe moest zijn muziek gedefinieerd worden? Dat er tot op heden, drie decennia later, nog steeds niemand hem heeft weten te plaatsen, is op zich al hoogst uitzonderlijk. Nog uitzonderlijker is dat hij ons gedurende al die jaren heeft verrast met platen waarvanb de kwaliteit boven elke verdenking verheven is.

Belcanto's muziek klinkt tijdloos en zo is ook zijn thematiek: liefde, lust en leed. Hij is een troubadour der gebroken harten, de apostel van de romantiek, onze enige echte en waarachtige zanger van het levenslied.

Belcanto mag dan 65 jaar zijn geworden, geen haar op zijn hoofd denkt eraan om een punt te zetten achter zijn 'never ending tour de chant'. hierover gepolst, zei de zanger ooit:

"Het allermooiste wat je op een podium kunt zien, is een veteraan die het nog kan. Een oudere artiest die nog fier overeind staat en geen karikatuur van zichzelf is geworden. Zo iemand wil ik zijn."

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Guido Belcanto - Een zanger moet trachten de pijn te verzachten *uitverkocht*"

Prijsklasse Gratis
Datum Za 14 december 2019 20:00 - 22:00
Locatie
Centrum Ysara
Dienstweg Havengeul
8620 Nieuwpoort
Routebeschrijving