Expo Another Fairytale - Cindy Wright 06/07 - Tentoonstelling in Blankenberge

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Tijdens de zomer van 2019 werkt het cultuurcentrum Blankenberge samen met Belgisch kunstenares Cindy Wright. Haar fotorealistische schilderijen combineren het thema van vergankelijkheid met een bijzonder levendig kleurenpallet. Voor deze expo zullen tien monumentale, nooit eerder geëxposeerde werken tentoon gesteld worden in Exporuimte De Meridiaan.

Cindy Wright schildert peinzende stillevens. Vogeltjes, marters, konijntjes… ademen onder een kwetsbare verfhuid. ‘Eén van de 10 beste stillevens van vandaag’, zo roemde een eminente, Engelse kunsthistoricus een schilderij van haar. Haar olieverven geven het ‘na-kijken’. Het zijn snoepjes voor de ogen, maar ook vlees om te herkauwen. Haar hyperverfijnde, ambachtelijke schilderkunde is bedrieglijk. Ze denkt en ze doet… Haar beelden lijken echter dan echt maar de stilte wringt. Zwijgend en onderhuids stommelt, rommelt, knarst, broeit het. De stille slaap is zo aandoenlijk mooi maar dekt de nachtmerrie in deze wereld niet toe. Wrights beelden zijn verbluffend en magisch maar grijpen je – bij nader toezien – bij je nekvel en schudden je door elkaar.

‘Another Fairytale’ schildert onze verhitte planeet, onze vraat-, wreed- en spilzucht, onze oeverloze drang naar meer en nog meer, onze schijnheiligheid tegenover andere wezens… Maar als we dat (in)zien, is er hoop… op een sprankelend sprookje.

Tien verstilde levens zijn een uitnodiging om eens nauwkeuriger te kijken en om na te denken: in welke wereld leven we? Welke sombere wolk hangt er ons boven het hoofd? En hoe verknoeien we ons sprookje?

© Eliane Van den Ende

De expo is uitzonderlijk open van 10:00 > 18:00 op Open Monumentendag (zondag 8 september)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Expo Another Fairytale - Cindy Wright"

Prijsklasse Gratis
Datum Van 6 juli 2019 tot 29 september 2019
Locatie
Exporuimte De Meridiaan
Casinoplein
8370 Blankenberge
Routebeschrijving