TAZ - Ronja 07/08 - Theatervoorstelling in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Vier avonden, in vier verschillende Oostendse wijken, rondom het thema armoede en ongelijkheid: met heerlijk eten, livemuziek, ontmoetingen, verdieping en de theatervoorstelling RONJA.

In deze muzikale theatervoorstelling ontmoeten we Clara, de moeder van de 11-jarige Ronja. Clara probeert rond te komen met een uitkering en de beste moeder van de wereld te zijn. Ze vertelt hoe het is om onder de armoedegrens te leven, welke impact de incassobrieven hebben. Ze toont het uitgebreide aanbod van potjes en activiteiten voor mensen in armoede en deelt haar vragen en twijfels over het schoolsysteem. Gelukkig heeft Clara nu eindelijk een uitweg gevonden. Of …?
Met persoonlijke verhalen en liedjes gebaseerd op tientallen interviews met mensen die dagelijks te maken hebben met armoede proberen we antwoorden te vinden op vragen als: Wat kunnen wij nu echt doen om armoede tegen te gaan? Gaat het uiteindelijk niet over een sociale en maatschappelijke ongelijkheid die we gezamenlijk aanvaarden en in stand houden?

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "TAZ - Ronja"

Prijsklasse Gratis
Datum Wo 07 augustus 2019 18:00 - 21:00
Locatie
Parochiaal Centrum De Kreeke
Guido Gezellestraat
8400 Oostende
Routebeschrijving