Le Ravage d'Ali Baba 01/12 - Concert in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

De Koffie Van Morgen is een creatief collectief rond spilfiguur Simon Plancke, een in Brussel residerende jonge drummer en grafisch vormgever. In zijn gelijknamig kwartet laat hij zich bijstaan door drie ronkende namen uit de jonge Belgische jazz en improvisatiescene: pianisten Hendrik Lasure en Thijs Troch en collega drummer Elias Devoldere.

Voor het project ‘Le Ravage d’Ali Baba’ trokken ze gewapend met opnameapparatuur en humanitaire hulpgoederen naar verschillende vluchtelingenkampen in Calais, Duinkerke, Zeebrugge en Brussel. Samen met enkele vooraanstaande auteurs en documentairemaakster Lisa Tahon verzamelden ze een arsenaal aan verhalen van mensen op de vlucht en/of in transit. Met deze verhalen werkten ze onder de vleugels van KAAP gedurende verschillende residentieperiodes een muzikaal programma uit, met als doel de luisteraar mee te nemen in de leefwereld van die mensen. Een noodzakelijk tegengif tegen de vaak dehumaniserende taal die we vandaag terug horen in de media en het politieke discours.

Le Ravage d’Ali Baba is een productie van De Koffie Van Morgen, in coproductie met JazzLab en KAAP en in nauwe samenwerking met Light of the Children, vzw Humain, Lisa Tahon en vele anderen.

N.a.v. de tournee wordt een boek + plaat uitgebracht. Alle opbrengsten hiervan gaan integraal naar humanitaire hulpverlening.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Le Ravage d'Ali Baba"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 01 december 2019 17:00 - 19:00
Locatie
KAAP | Vrijstaat O.
Koning Boudewijnpromenade 10
8400 Oostende
Routebeschrijving