Herfstzoektochten te Oostende 08/10 - Route in Oostende

Opgelet: omwille van de maatregelen tegen het Coronavirus is deze activiteit mogelijk geannuleerd. Neem contact op met de organisatie.

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Vanaf zaterdag 24 augustus tot en met zondag 3 november kan worden deelgenomen aan twee wandelzoektochten doorheen het centrum van de stad Oostende, langsheen een parcours van een 5-tal km dat een wat ingekorte versie is van het parcours van de Erfgoedwandelroute.

De zoektochten zijn een initiatief van de zoektochtenvereniging WRV (West-Vlaamse Rally-Vrienden) met medewerking van Toerisme Oostende. De vereniging WRV stelt zich tot doel het deelnemen aan zoektochten te promoten en tevens mensen samen te brengen die van het deelnemen aan zoektochten hun hobby willen maken. Reeds gedurende een aantal opeenvolgende jaren organiseert WRV daarom tijdens het najaar twee leuke, ontspannende en tevens leerrijke zoektochten, telkens in een andere stad of regio van de provincie West-Vlaanderen.

Dit jaar werd ervoor gekozen om de zoektochten te laten doorgaan in Oostende, de Stad aan Zee. Beide zoektochten volgen hetzelfde parcours en leiden de deelnemers o.a. langs het Kursaal, Villa Maritza, de Koninklijke Gaanderijen, de synagoge, het Leopoldpark, de Petrus-en-Pauluskerk, enz. De deelnamebundel bevat dan ook heel wat interessante weetjes en achtergrondinformatie over deze en andere monumenten en bezienswaardigheden die tijdens de tocht worden voorbij gewandeld.

De eerste zoektocht is een eenvoudige fotozoektocht zonder strikvragen. Langsheen het parcours moet men van een 24-tal foto’s trachten te achterhalen waar ze precies genomen werden. De foto’s zijn duidelijk herkenbaar, niet getrukeerd en zeker niet lastig om te ontdekken. Bij elke gevonden locatie moet een eenvoudige vraag worden opgelost. Deze zoektocht is dan ook uitermate geschikt om eraan deel te nemen in familieverband, met de kinderen of met vrienden maar ook wie graag alleen op verkenning gaat, zal hier zeker plezier aan beleven.

De tweede zoektocht is iets moeilijker en bevat meerdere strikvragen waardoor hij echt wel een uitdaging vormt voor de liefhebber van dergelijk genre zoektochten. Toch is er ook hier naar gestreefd om het niet al te moeilijk te maken zodat het leuk en ontspannend blijft voor iedereen die de uitdaging durft aan te gaan.

Men kan kiezen aan welke zoektocht men wenst deel te nemen en de echte zoektochtfanaten kunnen zich zelfs aan beide formules wagen. Beide zoektochten staan immers open voor het grote publiek en men mag het parcours zo vaak men wil opnieuw verkennen gedurende de volledige periode waarin de zoektochten doorgaan.

Iedereen die zijn of haar deelnemingsformulier op tijd indient, mag bovendien op de prijsuitreiking (die doorgaat op zondag 24 november te Esen-Diksmuide) een mooie en waardevolle prijs kiezen uit de zeer ruime en goed gevulde prijzentafels. Er is een aparte prijzentafel voorzien per zoektocht.

Voor het aanschaffen van deelnameboekjes (10 euro) kan men terecht op de volgende adressen:
• Infokantoor Toerisme Oostende, Monacoplein 2, Oostende (elke dag open vanaf 10u.)
• Taverne Koekoek, Langestraat 38-40, Oostende (elke open vanaf 10u.)
• Bij de zoektochtenclub zelf: informatie www.wrvzoektochten.be

Op de website van de club kan extra informatie ingewonnen worden, o.a. over de bereikbaarheid van de startplaats per trein, tram, auto of zelfs met de veerdienst. Tevens is er meer info te vinden over de diverse parkeermogelijkheden in Oostende.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Herfstzoektochten te Oostende"

Prijsklasse Basistarief: 10,00 €
Datum Di 08 oktober 2019
Locatie
Toerisme Oostende vzw
Monacoplein
8400 Oostende
Routebeschrijving