Feesttafel voor vogels (geleide wandeling) 30/11 - Begeleide rondleiding in Koksijde

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

December de feestmaand bij uitstek en dit niet alleen voor de mens! In deze donkere periode is ook voor de vogels de dag kort en moet in een minimum van tijd de dagelijkse maaltijd verzameld worden. Dus heel veel drukte en beweging in de «vogelwereld»! Vogels op trektocht naar het warme zuiden kunnen best een portie extra vitaminen gebruiken en de thuisblijvers verzamelen ijverig hun portie zaadjes en insecten om in deze barre tijden te overleven.

De kramsvogels vallen in groep op de oranje bessen van de duindoorn; sijsjes bengelen aan de elzenpropjes en meesjes zoeken heel zorgvuldig naar de insecten die nu diep verstopt zitten tussen de schors van de kale takken, de merel scharrelt door de afgevallen bladeren naar al wat lekker is en van hoog in de boomkruin overschouwd de kraai krassend haar territorium, met wat geluk ontdekken we het fiere roodborstje dat roerloos van op een takje zijn borstje aan ons toont.

Schoorvoetend stappen we door het duinengebied bewust dat we met elke stap verstoring brengen in het leven van onze vogelvrienden maar benieuwd om deelgenoot te zijn van hun drukke activiteiten gaan we deze middag op speurtocht

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Feesttafel voor vogels (geleide wandeling)"

Prijsklasse Gratis
Datum Za 30 november 2019 14:00 - 16:00
Locatie
Bezoekerscentrum De Doornpanne
Doornpannestraat
8670 Koksijde
Routebeschrijving