Open Monumentendag - wandel met Seaweedchef Donald Deschagt 08/09 - Begeleide rondleiding in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Zeewier, het groene goud. Het is een hoogwaardige eiwitbron. Zijn teelt neemt geen kostbare landbouwgrond in beslag én het verbruikt nauwelijks zoet water. Voeding met zeewier als voornaamste bron zou ons ecosysteem kunnen ontlasten. Chef-kok en eigenaar van ‘Le Homard et La Moule’ Donald Deschagt is in Vlaanderen de pionier in het koken met algen, wieren en andere zeegroenten. Ga met de Seaweedchef op wandel en ontdek welke zeegroenten je zelf kan plukken en hoe je ze kan gebruiken in gerechten! Achteraf proeven we samen al dat lekkers uit de zee met een lekker passend streekbiertje.

Heb je een UiTPAS? Dan krijg je in ruil voor 30 punten zijn kookboek ‘Zeegroenten’ er gratis bij.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Open Monumentendag - wandel met Seaweedchef Donald Deschagt"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 08 september 2019 16:30 - 18:30
Locatie
phare east
Oostelijke
8400 Oostende
Routebeschrijving