Open monumentendag - Marinus 08/09 - Kermis of feestelijkheid in Oostende

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Marinus vertelt het verhaal van de Oostendse kaapvaarderij. Kom het ontdekken op OMD. Zowel het boek, de monoloog en de podcast worden voorgesteld. Samenwerking Provincie West-Vlaanderen en compagnie Cecilia.

Wist je dat de grote Piet Hein stierf door een kogel van een Oostendse kaper? En dat de legendarische Franse kaper Jean Bart door een Oostendenaar bevrijd werd uit zijn Engelse gevangenis?
Marinus is een stuk gebaseerd op de roman ‘Flamand des vagues’ van Jan Van Dorp, een historisch correcte weergave van het Oostendse kapersleven in de 17e en 18e eeuw. Het kanaal en de Noordzee waren het strijdtoneel van ‘mannen met baarden’, Oostende een kosmopolitische vrijhaven gekeerd naar die zee.
Een Compagnie Cecilia SIDEKICK project

10u30 - 12:00u Voorstelling van het hertaalde boek "Marinus" (Peter Bultink) (doelgroep: volwassenen en bovenbouw secundair onderwijs)

14u - 16u Theaterstuk Marinus door Sebastien Dewaele en Peter Bultink, Compagnie Cecilia (doelgroep: volwassenen en bovenbouw secundair onderwijs)
16u - 16u30: Voorstelling educatief pakket basisonderwijs en secundair onderwijs. (Sofie Viaene - provincie West-Vlaanderen)

Doorlopend 10u - 16u30: Podcast wandeling door Oostende voor gezinnen met kinderen, waar het Marinus verhaal wordt gekoppeld aan ankerpunten. (doelgroep: gezinnen met kinderen – basisonderwijs - onderbouw secundair)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Open monumentendag - Marinus"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 08 september 2019 - 23:59
Locatie
Domein oud militair Hospitaal
Vlierstraat -
8400 Oostende
Routebeschrijving