UITGESTELD - Pop-Hippodroom 05/04 - Sport en beweging in De Haan

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

België ontdekte vorig jaar voor het eerst op het strand van De Haan de kleurrijke jockeys op hun sulky (licht karretje) achter hun mooie dravers.

Ook dit jaar worden in De Haan een leuke opeenvolging van snelle, professionele shorttrackraces van telkens twee paarden afkomstig van een dertigtal Belgische paardenstallen georganiseerd. Elke stal komt zijn typische kleuren verdedigen. De paarden moeten steeds twee per twee een 280m lange sprint afleggen over een rechte lijn voor de zee.
Ouders en kinderen kunnen ook op ontdekking door het “paardendorp” waar de paarden niet alleen voor en na hun race in de watten worden gelegd door een heel team, maar waar ze ook op hun identiteit nagetrokken worden, een dopingcontrole ondergaan en zich klaarstomen voor de races.
De races vinden plaats op het strand zelf en krijgen daar een live commentaar bij.

Over de 2 dagen worden meer dan 30 races van 2 paarden gelopen op het strand dat zal dienen als 6de officiële hippodroom in België, maar wel een tijdelijk hippodroom dat 100% afhankelijk is van de getijden en dus van de maan: hoog- en laagtij geven immers de timing aan voor de opbouw en voor de uren van de races zelf.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "UITGESTELD - Pop-Hippodroom"

Prijsklasse Gratis
Datum Zo 05 april 2020 12:00 - 17:00
Locatie
Strand t.h.v. Christianaplein
Strand t.h.v.
8420 De Haan
Routebeschrijving