Lezing 'Nieuwe autoriteit en geweldloos verzet' door Nadine Callens 14/05 - Lezing of congres in De Haan

Opgelet: dit event is voorbij. Wil je toch iets gaan doen? Zoek hier snel verder Event zoeken

Gezag hebben … gezag krijgen … kan dat nog?
Een kennismaking met nieuwe autoriteit en geweldloos verzet
gebaseerd op de boeken van Haim Omer.
Als ouder, grootouder, leerkracht, opvoeder,... krijg je soms te maken met gedrag van kinderen en jongeren waar je geen vat lijkt op te hebben. Opvoedingsmethodes die vroeger wel nog werkten, lijken nu te falen. Grenzen stellen lukt niet meer en respect voor gezagsfiguren lijkt verdwenen. Ook praten of onderhandelen met het kind zorgt voor eeuwige discussies... waarbij helaas vaak de ouder het onderspit moet delven. Vaak sta je dan als gezagsfiguur met je rug tegen de muur en voel je je machteloos. Deze machteloosheid zorgt voor een vicieuze cirkel waarbij het gedrag verergert, de spanningen hoger oplopen en de band tussen opvoeders en kinderen onder druk komt te staan. (Ook op maatschappelijk vlak duiken er samenlevingsproblemen op waar we geen vat meer lijken op te hebben.)
In deze lezing maken we kennis met een nieuwe manier om autoriteit op te bouwen. We overlopen een 5-tal ingrediënten voor een krachtige maar ook warme aanpak en illustreren dit met concrete technieken die ouders en opvoeders terug in hun kracht zetten. We zien ook hoe we vastgelopen situaties of extreem moeilijk gedrag nog kunnen keren. (Tegelijk biedt deze aanpak ook inspiratie om samenlevingsproblemen aan te pakken.)
Inschrijven verplicht!

Nadine Callens uit De Haan:
Maatschappelijk assistente, 33 jaar ervaring in leerlingenbegeleiding vanuit een CLB. Sinds 2006 zelfstandig nascholer in bijberoep, vanaf september 2018 in hoofdberoep.
Meer info op website ‘nascholingen Nadine Callens’.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktische gegevens over: "Lezing 'Nieuwe autoriteit en geweldloos verzet' door Nadine Callens"

Prijsklasse Gratis
Datum Do 14 mei 2020 19:30 - 21:00
Locatie
Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Canticleer
Grotestraat
8420 De Haan
Routebeschrijving