Marionettentheater Kallemoeie presenteert "Tjèmenes mensen ... ier is Ensor" op de Paulusfeesten 16/08 - Theatervoorstelling in Oostende

Een Ensoriaanse voorstelling met de expressieve marionetten van het marionettentheater Kallemoeie uit Oostende.

Na 10 uitverkochte voorstellingen heeft Marionettentheater kallemoeie in samenspraak met de paulusfeesten besloten om tijdens de paulusfeesten nog 2 extra voorstellingen te brengen van hun productie "Tjèmenes mensen ... ier is Ensor" in hun Marionettentheater in de Kallemoeiekelder. Er zijn 40 tickets per voorstelling beschikbaar. Wees er vlug bij want dit zijn de 2 laatste voorstellingen.

James Ensor was gefascineerd door de wereld van theater en marionetten. In talrijke etsen, tekeningen en schilderijen beeldt Ensor op zijn eigen stijl de groteske wereld van de vermomming en van de transfiguratie. In deze voorstelling probeert Pietje de Dood Ensor te strikken maar vangt steeds bot, en dit tot zijn grote frustratie. Ensor ziet de Dood als het zinnebeeld van het establishment en verzet zich tegen elke vorm van autoriteit. De 4 scènes verwijzen telkens naar een gekend beeld (foto, schilderij) uit het leven van Ensor. Deze voorstelling maakt deel uit van Ensor 2024, ter ere van het 75-jarig overlijden van kunstenaar James Ensor.

Praktische gegevens over: "Marionettentheater Kallemoeie presenteert "Tjèmenes mensen ... ier is Ensor" op de Paulusfeesten"

Prijsklasse
Basistarief 10 €
Datum Fri 16 August 2024 17:00:00 - 18:30:00
Location
Kallemoeiekelder
Sint Franciscusstraat 37
8400 Oostende
Travel directions